Vrei spatiu verde in gradina ta? Ai de ales intre gazonul tip rulou sau insamantare

Gradina oricarei case trebuie sa impresioneze prin verdele crud pe care proprietarii si invitatii pot pasi fara frica de a fi ciupiti sau de a se intepa sau taia in ceva. Pentru a avea o gradina verde tot anul, proprietarii trebuie sa aleaga intre gazonul tip rulou si gazonul insamantat. Astfel, persoanele care doresc verde “instant” pot opta pentru rulouri de gazon natural, iar cei mai rabdatori pot investi in samanta pe care o cresc, o uda, o tund si o ingrijesc cu mainile lor.

Gazonul prin insamantare necesita multa rabdare, dar rezultatele sunt exceptionale

Gazonul insamantat este ideal pentru proprietarii care nu doresc sa grabeasca lucrurile, pentru cei care prefera lucrurile facute de ei insisi, pentru proprietarii traditionali care au timp si drag sa stea in gradina. Gazonul insamantat implica mai multe operatiuni, precum inlaturarea gazonului vechi si a buruienilor, afanarea solului, ameliorarea solului, semanarea, tavalugirea si udarea acestuia.

Este necesar ca gazonul insamantat sa fie tuns periodic, doar la varfuri, pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor. Acesta este cel mai economic si mai sigur mod de a avea un gazon, in care planterea semintelor este foarte usoara din punct de vedere fizic, mult mai simpla decat asezarea brazdelor de gazon rulou pe suprafete mari.

Gazonul rulou – sau modul rapid de a avea un spatiu verde in gradina ta

Gazonul rulou este cea mai rapida varianta de inverzire a gradinii. Acesta poate fi cumparat, livrat si asezat in doar cateva ore. Inca de la montaj, proprietarii beneficiaza de un gazon perfect, fara goluri si fara imperfectiuni. Acesta poate ridica, insa, cateva probleme de plantare si de rodire. Important este ca gazonul rulou este mai putin vulnerabil la daunatori, la intemperii si la boli si nu este nevoie de greblare marunta.

Leave a Reply