Un cheat meal in dieta poate fi benefic

Toate persoanele care obisnuiesc sa practice un sport de performanta sunt de parere ca un cheat meal este foarte bine venit, mai ales datoriuta faptului ca stilul de viata sanatos ajunge la un moment dat sa ne frustreze destul de mult. Exista o multime de alternatvie sanatoase la alimentele care in mod normal sunt interzise, dar mereu ne sta in subconstient dorinta de a manca o pizza, o prajitura cremoasa sau poate un burger.

Mesele de trisat va ajuta sa depasiti fazele de stagnare prin care puteti trece, ele fiind excelente pentru starea voastra, aceste mese aplicandu-se indiferent daca sunteti barbat sau femeie. Ar trebui sa includeti un cheat meal in alimentatia voastra, mai ales daca va simtiti speriati de faptul ca va trebui sa taiati de tot din alimentatia voastra anumite placeri culinare. Un cheat day poate lua doua forme si anume sa consumati numai ce doreste sufletul vostru pentru o singura zi sau sa aveti parte de o masa mai speciala in afara planului alimentar pe care il aveti in vedere. Alegerea depinde mult de voi, dar trebuie sa stiti ca daca de exemplu sunteti intr-un deficit caloric mai mare, antrenandu-va in continuare la fel de intens, veti constata ca o zi de trisat este una foarte utila. Atunci cand tineti o dieta pentru cateva zile, metabolismul vostru va incepe sa scada, iar senzatia de foame va creste proportional pe masura ce masa musculara isi reface stocul de energie.

Organismul uman este totusi foarte eficient atunci cand se adapteaza la noi conditii. In perioada in care tineti o dieta se poate remarca chiar si o scadere in masa musculara. Daca sunteti la dieta, nivelul de leptina va scadea, in acelasi timp si apetitul vostru va creste semnificativ. Este un lucru cunoscut faptul ca dieta va poate afecta dezvoltarea musculara. Uneori, pentrru a nu mai tine un cheat day, este o idee buna sa cresteti consumul caloric cu 130-150% peste necesarul de mentinere. Cresterea numarului de calorii nu va va afecta mult progresele si veti vedea ca veti avea parte de efectele pe care cu siguranta le veti dori.

Leave a Reply