Ce trebuie sa stii despre semineul electric

O casă amenajată în stil rustic are neapărat nevoie de un șemineu. O varietate mare de seminee sunt acum la îndemână cumpărătorilor, dar șemineul electric este considerat a fi cel mai practic și simplu de folosit șemineu. Un astfel de șemineu electric se montează foarte ușor, este facil de utilizat de către oricine și nu cere o îngrijire specială. Fiind conectat de obicei la priză, nu scoate fum și nu degajă noxe. Este genul de șemineu cel mă ușor adaptabil la orice cămin, găsindu-se într-o varietate de modele.

Șemineul electric este în esență un sistem de încălzire conectat la curent electric, însă cu efectele și ambianța unui șemineu clasic. Efectul de șemineu , de cămin, (flăcările, buștenii care ard etc)este de fapt o proiecție pe un ecran digital, iar sunetul de lemn care arde este redat dintr-un difuzor separat.

Un șemineu electric de bună calitate vine cu mai multe funcții și posibilități de reglare a căldurii, imaginii, sunetului etc. Toate aceste funcții îți oferă un confort sporit și căldură necesară interiorului casei tale.Datorită faptului că funcționează instalat la o priză normală și că nu necesită un montaj special îl face potrivit pentru toate tipurile de locuințe, fie că e vorba de case sau chiar apartamente. Varietatea formelor și dimensiunilor acestor aparate de încălzire le recomandă în orice decor, de la cele simple la cele sofisticate.

Tehnologia actuală îți permite să instalezi un șemineu în casă ta fără pericolele flăcărilor și pericolul fumului unui șemineu pe lemne. Se elimina cerința de a avea nevoie de un coș de fum.

Cele mai bune seminee electrice îți oferă confortul unui aparat de încălzire modern și creează totodată ambianța unui șemineu clasic.Un stil rustic și plăcut are neapărată nevoie de un șemineu. Folosirea unui șemineu electric pentru încălzirea casei tale te va ajută să îți reduci cheltuielile. Nu consumă mult curent electric și nu va trebui să tai și să depozitezi lemnele pe perioada de iarnă pentru încălzire.

Caracteristici tehnice

Principala caracteristică tehnică a unui șemineu electric este elementul de încălzire.

Unele modele de seminee electrice, deși emană căldură, nu sunt fierbinți la atingere, funcționând că o aerotermă, astfel că pot fi montate în apropierea obiectelor sau animalelor fără teamă că acestea se vor arde. Flacăra unui șemineu electric este afișată pe un ecran digital, nu avem emisii nedorite de gaze cu efect de seră în mediul înconjurător, sunt ecologice și nu poluează.

Funcționalități telecomanda

Din construcție, majoritatea semineelor electrice moderne sunt prevăzute cu telecomanda. Telecomanda oferă o serie de facilități cum ar fi:

  • Ponirea sau oprirea focarului
  • Termostat reglabil, pentru setarea temperaturii dorite, inclusiv oprirea încălzirii și vizualizarea flăcării
  • Afișaj Digital și efect de Flacăra 3D
  • Sunet, ce imită trosnetul de bușteni în cămin
  • Diverse setări de luminozitate și culori realistice

Pe lângă funcționalitățile prezente pe telecomanda, este recomandat că șemineul electric să aibe o protecție de supraîncălzire, ce va opri automat aeroterma, în cazul în care se atinge o temperatura mai mare decât cea normală.

Există și modele mai mici , compacte și portabile, ceea ce permite mutarea semineelor în camere diferite sau de acasă la birou fără probleme. În general ,șemineele electrice beneficiază de o garanție de 12 sau 24 de luni din partea producătorului.

Pe lângă telecomanda și portabilitate, cel mai bun șemineu electric oferă o facilitate pe care nu o putem regăși la un șemineu clasic cu lemne. Majoritatea modelelor de seminee electrice folosesc conectori standard pentru rețeua de curent electric ce permit conectarea acestora la o priză normală de perete. În acest caz nu este nevoie de modificarea instalației electrice deja existente în casă.

Multe modele de seminee electrice permit reglarea nivelului de căldură degajată. Unele seminee sunt prevăzute cu un termostat programabil care poate porni și opri căldură în mod automat.

Cele mai bune seminee electrice se găsesc în forme și modele cu design diferit, ce pot satisface cele mai pretențioase gusturi și cerințe. Confortul oferit și costurile reduse cu energia electrică fac din șemineele electrice o alternativă excelență a celor clasice pe lemne.

Modele de seminee electrice:

Există o mare varietate de modele de seminee electrice din care poți alege. Unele seminee sunt proiectate pentru așezarea în colțul camerei, altele au un suport pentru prinderea pe perete, unele arată că o sobă clasică, de sine stătătoare, și altele sunt create că fiind incorporabile menite să înlocuiască un cămin clasic cu focar.

Acestea se montează în vatra șemineului clasic după ce această a fost curățată și pregătită corespunzător. Stilurile de design cuprind o gama largă, de la clasic și ornamental, la modern și minimalistic, în acest fel având o gama largă de alegere în funcție de stilul casei dumneavoastră.

În funcție de amenajarea și designul camerei, se poate recomandă un șemineu de colț, un șemineu montat pe perete, care poate funcționa și că dispozitiv multimedia complex, sau un șemineu electric încorporabil ce se poate monta în deschizătura unui șemineu clasic.

Suspendabile. Există 2 modele de seminee electrice suspendabile. Modele pe care le puteți pune pe un perete și modele realizate special pentru a fi încastrate într-un perete. Majoritatea semineelor includ brațe și alte elemente necesare amplasării în siguranță. Datorită eliberării spațiului de pe podea, aceste modele sunt des întâlnite în garsoniere și apartamente, fiind simplu de instalat, fără cunoștiințe speciale.

De perete sau de colț. Aceste modele de seminee sunt asemănătoare celor tradiționale și pot fi amplasate pe un perete sau plasate în colțul camerei. Majoritatea vin cu o manta (lemn sau imitație de lemn), însă trebuie să aveți în vedere greutatea maximă suportată, dacă va gândiți să puneți ceva deasupra.În general, pe șemineu se pot plasa mici obiecte de decor, rame de fotografii, statuete, vaze de flori de mici dimensiuni.

Console Media. Asemănătoare cu șemineele de perete, aceste seminee sunt proiectate din materiale premium, pentru a fi o adevărată consola media, potrivită pentru livingul dumneavoastră.

Înainte de a achiziționa un astfel de șemineu, citiți cu atenție specificațiile tehnice și asigurați-va că modulul suportă televizorul dumneavoastră, atât că mărime cât și că greutate. În funcție de locația unde îl instalați, alegeți modelul potrivit de șemineu și nu uitați că șemineul trebuie să arate proporțional cu dimensiunea camerei.

Dacă vi se pare că design-ul șemineului nu se încadrează fericit în decorul camerei, puteți să achiziționați doar un focar electric, ce se poate încadra în corpul de mobilier dorit.

Focarele electrice moderne sunt realizate special pentru a fi încorporate ușor în mobilă, fără a exista riscul de a o deteriora. Flacăra este proiectată 3D, iar încălzirea se face prin intermediul unei aeroterme sau prin quartz infraroșu. Majoritatea modelelor de 18 inc sunt  recomandate pentru încăperile mici și medii,  aceste modele au o putere de 1600 – 1900 Watt și asigura încălzirea unei suprafețe de 60 metri pătrați. Șemineele electrice mai mari, de 32 de inch, au o putere de 1900 – 2200 Watt și pot încălzi o camera de până la 110 metri pătrați.

Leave a Reply