Ce trebuie sa stii despre selfie stick

Selfie stick-ul este un dispozitiv folositor dacă vrei să faci selfie-uri de calitate si fotografii reusite, însă pentru o astfel de achizitie este bine sa studiezi mai intai caracteristicile tehnice ale acestui dispozitiv.

Selfie stick-ul este un monopod caruia ii poti atasa o camera foto sau un smartphone, ce se extinde dincolo de lungimea bratului. La capatul unui selfie stick se gaseste un suport de prins gen maner, iar la celalalt capat un suport reglabil care fixeaza camera foto sau telefonul. Selfie-stick-urile destinate folosirii impreuna cu o camera foto poseda din fabricatie o oglinda in spatele punctului de montare al camerei foto pentru a putea sa aliniezi imaginea inainte sa faci fotografia.

Cel mai bun selfie stick este realizat din metal usor si este bine sa fie extrem de portabil. Unele stick-uri sunt destinate utilizarii numai cu anumite tipuri de camere foto sau telefoane mobile, iar altele au functii speciale care permit prinderea dispozitivelor mari si considerabil mai grele.

Monopodurile pentru selfie sunt construite pentru capturarea instantaneelor iar alegerea suportului potrivit va determina modul in care iti imortalizezi amintirile. Daca studiezi caracteristicile acestor selfie stick-uri, poti alege cel mai bun selfie stick pentru tine, in functie de necesitati.

Metoda de captura

Un selfie-stick poate fi controlat in mai multe feluri, fie ca sunt controlate manual prin apasarea unui buton pentru a face fotografia sau altele necesita folosirea timerului aparatului foto sau a smartphone-ului , reglate pentru a realiza fotografia.

Cel mai bun selfie stick este cel care utilizeaza tehnologia Bluetooth prin intermediul unei telecomenzi care se conecteaza wireless cu smartphone-ul. Aceste selfie stick-uri se folosesc prin apasarea butonului de la telecomanda, fotografiind in acest mod de la distanta

Compatibilitate

Este bine de stiut ca nu toate selfie-stick urile sunt compatibile cu un anumit tip de telefon. Unele din ele functioneaza cu orice telefon mobil, in timp ce alte selfie stick-uri sunt compatibile doar cu dispozitive cu tehnologie iOS, Android. Altele nu sunt proiectate sa functioneze cu un telefon inteligent ci doar cu camere foto digitale sau cu film. Compatibilitatea e o caracteristica importanta, deoarece in acest mod te asiguri ca dispozitivul va sustine in siguranta telefonul sau camera foto si va oferi posibilitatea de aface fotografii precise si clare. Citeşte instrucţiunile despre dimensiunile maxime pe care trebuie să le aibă telefonul pentru a se potrivi pe suport pentru a fi sigur de compatibilitate, dar şi care este greutatea maximă recomandată pentru o utilizare corecta. De asemenea, verifică dacă suportul se poate roti în jurul propriei axe;

Lungimea

Principalul motiv pentru utilizarea unui suport pentru selfie este plasarea aparatului de fotografiat mai departe decat lungimea mainii. Pentru a obtine pozele dorite este esential sa iei in considerare lungimea monopodului pe care vrei sa il cumpari.

Lungimea potrivita iti va permite capturarea fotografiei perfecte fara sa fii nevoit sa te intinzi si va permite cuprinderea in fotografie a unui grup mai mare de persoane.

Folosirea unui stick pentru selfie va usura foarte mult capturarea fotografiilor selfie sau de grup. Gasirea produsului care este compatibil, are lungimea potrivita si ofera modalitatea preferata de captura este primul pas spre fotografierea unor amintiri perfecte ale momentelor speciale din viata ta.

Poate că selfie stick-ul pare la prima vedere un accesoriu banal, pe care îl alegi pur şi simplu la intamplare din ofertele generoase ale magazinelor online. Cele mai ieftine selfie stick-uri costă doar câteva zeci de lei, însă există şi modele mai scumpe care oferă funcţii suplimentare sau care folosesc materiale de calitate mai bună.

Selfie stick-ul este un monopied extensibil care beneficiază în capăt de un suport flexibil în care fixezi smartphone-ul pentru a face selfie-uri de la o distanţă mai mare decât cea a lungimii propriei mâini. Suportul poate fi ajustat în toate direcţiile pentru a accepta o largă varietate de smartphone-uri, în funcţie de lungimea, lăţimea şi grosimea acestora.

Printre avantajele utilizării unui selfie stick se numără unghiurile mai largi de fotografiere, care permit practic realizarea unor fotografii de calitate chiar şi în cazul unor grupuri de câteva persoane, sau stabilitatea mai mare a telefonului pe suport decât în propria ta mână, astfel că pozele vor fi mai clare.

Dimensiunile selfie stick-ului se detemina atunci cand se verifică lungimea până la care se poate extinde selfie stick-ul, întrucât acest parametru este esenţial pentru a realiza fotografii cu cadre cât mai largi în care să aibă loc cât mai multe persoane. Eventual, ia în calcul şi cât de lung este dispozitivul când este închis, pentru a vedea cât de uşor este de transportat.

Metode de conectare la telefon: selfie stick-urile se pot conecta la telefon prin două metode. Cea mai populară este prin bluetooth, întrucât nu ai nevoie de niciun alt cablu, însă în acest caz reţine că din cand in cand va trebui să încarci bateria selfie stick-ului cu un cablu USB care este inclus în pachet. A doua opţiune este printr-un cablu de 3.5 mm, care se conectează la jack-ul audio al telefonului. Avantajul acestei metode este absenţa unei baterii suplimentare de încărcat.

Uşurinţa în utilizare: cele mai multe selfie stick-uri au un buton uşor accesibil pe monopied prin care iniţiezi realizarea pozei sau startul unui clip video. Trebuie vazut dacă amplasarea acestuia este comodă pentru mâna ta şi de verificat cât de bine este construit.

Leave a Reply