Sfaturi pentru amenajarea baii pentru copii

Inca din primii ani de viata, copiii au nevoie de intimitate si de o baie personala in care sa se simta foarte bine. Inca de la primele incercari ale amenajarii unei bai, parintii trebuie sa renune la ideile de a investi in accesorii elegante si fermecatoare, ci mai degaba in accesorii cu un aspect colorat, ludic, care sa transforme spalatul pe dinti intr-o aventura, nu o corvoada, si spalatul parului intr-o activitate placuta.

Culorile ideale pentru baia copiilor

Spre deosebire de baia adultilor, baia copiilor trebuie sa devina un loc de joaca, de explorare si de confort, nu de relaxare si de odihna, cum este baia pentru adulti. Copiii vor duce batalii navale cu fratii sau cu jucariile, se vor balaci, de aceea parintii au la indemana doua abordari simple:

  • culoarea alba, clasica, pentru obiecte sanitare, pereti si mobilierul de baie. fundalul alb permite experimentarea cu culorile la nivelul textilelor si accesoriilor din baie;
  • culoarea roz sau bleumarin indrezneata, cu o schema cromatica ce are un aspect coerent si intens.

Siguranta in baia copiilor

Copiii sunt de regula agitati in baie, atat inainte cat si dupa ce ies din cada, de aceea parintii trebuie sa tina cont de alegerea unor covorase de baie distractive cu fata antiderapanta din cauciuc, de montarea unei baterii de dus cu termostat si de instalarea unor obiecte sanitare cu margini rotunjite. Nu in ultimul rand, un dulap cu medicamente montat cat mai sus si un capac de toaleta cu inchidere lenta se vor dovedi investitii ideale.

Accesorii de baie potrivite pentru baia copiilor

Pentru baia copiilor, parintii pot alege tablouri si decoratiuni de perete cu modele jucause si cu mesaje care amintesc copiilor sa se spele pe dinti, pe maini si sa puna la loc prosopul dupa ce il folosesc, dar si cosuri de rufe simpatice si atractive.

Leave a Reply