Sfaturi importante pentru amenajarea unei bucatarii

Bucataria este spatiul in care membrii familiei petrec foarte mult timp, de aceea mai este numita si Inima casei. Aceasta este una din cele mai speciale camere din locuinta unde membrii familiei iau cina, stau in jurul mesei de pranz, se pregateste masa etc. In amenajarea bucatariei se poate tine cont de multe sfaturi ale specialistilor, dar si de preferintele proprietarilor.

Cum amenajezi o bucatarie mica de apartament

Apartamentele de bloc, fie ca au o camera, doua, trei sau chiar patru, nu sunt foarte generoase in ceea ce priveste spatiul dedicat bucatariei, de aceea obiectele de mobilier trebuie alese cu grija. Pentru a amenaja in mod corect o bucatarie de apartament, specialistii ii sfatuiesc pe proprietari sa aleaga un coltar dotat cu spatii de depozitare, un mobilier de bucatarie compact in culori deschise si finisaje care dau impresia unui spatiu mai mare.

Mobilierul pana la tavan ajuta utilizatorii sa foloseasca la maximum fiecare centimetru patrat de care dispun. De asemenea, acestia pot investi in electrocasnice incorporabile care dau senzatia unui spatiu aerisit si foarte ordonat.

Avantajele unei bucatarii open space

Bucataria open space sau in stil american este din ce in ce mai populara in locuintele romanlor. Aceasta are avantajul de a economisi mult loc si de a da senzatia unei incaperi mari. In plus, bucataria open space ofera utilizatorilor o libertate crescuta in ceea ce priveste amenajarea.

Amenajarea unei bucatarii inguste si lungi

Bucataria ingusta si lunga din cadrul unui apartament reprezinta o provocare in materie de amenajare. Aceasta poate fi amenajata in forma de L, cu o masuta ingusta pe peretele opus sau cu o masa extensibila de perete, ori cu un bar ingust si inalt. Nu in ultimul rand, bucataria lunga si ingusta trebuie amenajata in nuante deschise.

Leave a Reply