Reguli de eticheta pentru purtarea palariei de catre femei

Femeile moderne care isi doresc sa poarte o palarie trebuie sa stie ca sunt reguli de eticheta pe care trebuie sa le respecte. In primul rand, femeile pot purta palarie din paie, panza, piele sau stofa, in cadrul unor slujbe religioase, la ceremonii funerare, la concerte, receptii, pe plaja sau in alte situatii.

Reguli de eticheta ce trebuie respectate de femeile care poarta palarie

Femeile pot purta palarii cu boruri largi ziua, pentru a se apara de soare, si seara cu boruri de dimensiuni mai mici. De asemenea, la intonarea imnului national si la restaurant, palaria de cap (cu exceptia palariei de soare) este pastrata pe cap. In cazul in care femeile opteaza pentru o palarie de baseball sau cu linii masculine, acestea trebuie sa respecte eticheta pentru barbati.

Accesorizarea palariei este un subiect mai delicat. Podoabele se prind de regula pe partea dreapta a acesteia. La restaurant nu se poarta palarie cu voaleta, iar purtarea palariei in propria casa nu este recomandata, cu exceptia gazduirii unor evenimente importante (nunta restransa, botez in familie, inmormantare).

Palariile de vara pot fi realizate din bumbac sau paie, in timp ce palariile de iarna pot fi realizate din lana, flanel sau tricot.

Reguli de eticheta pentru purtarea palariei de catre barbati

Si barbatii poarta palarie si trebuie sa cunoasca regulile de baza pentru a nu incalca anumite chestiuni ce tin de etica. Barbatii trebuie sa poarte palaria pe cap in statiile de cale ferata, in holurile de la intrare, in interiorul oficiilor postale, in lift, pe coridoarele cladirilor de birouri, insa in niciun caz in Biserica, la intonarea Imnului national sau atunci cand saluta sau sunt prezentati ori isi iau ramas bun de la o femeie, de la o persoana mai in varsta sau o persoana cu un statut social superior.

Leave a Reply