Marea lansare a Windows 10X, sistemul de operare dedicat dispozitivelor cu doua ecrane

Anul 2021 va fi unul special pentru Microsoft, deoarece se pregateste lansarea Windows 10X, sistemul de operare dedicat dispozitivelor cu doua ecrane, atat telefoane smart, cat si tablete. Gigantul software a lansat anuntul ca pregateste Windows 10X pentru dispozitive precum Surface Neo si ca acest sistem de operare este absolut necesar intr-o lume tehnologica in continua schimbare.

Ce atribute are sistemul de operare Windows 10x?

Windows 10X este un sistem de operare care va rula aplicatii in fluxuri comune de date, bazandu-se pe virtualizare pentru deschiderea programelor prin intermediul internetului, in loc sa le ruleze de la hard disk. Microsoft Windows 10X nu este un sistem de operare complet nou, ci un sistem care preia atributele lui Windows 10 si le face adaptabile in fata mai multor factori.

Utilizatorii vor putea sa  instaleze acest sistem de operare numai pe noile dispozitive ce dispun de doua ecrane. Designul Windows 10X nu difera cu mult de sistemul de operare Windows 10, insa are toate functiile necesare pentru a glisa aplicatiile intre dispozitive sau pentru a le extinde pe doua display-uri.

Windows 10X – cu ce dispozitive va fi compatibil?

Fiind creat pentru noua generatie de dispozitive cu doua ecrane, Windows 10X se va dovedi compatibil cu modele de telefoane cu doua ecrane YodaPhone, Nokia X, Nubia X, precum si alte modele disponibile pe piata de care cei mai norocosi dintre utilizatori se bucura.

Cert este ca Windows 10X va fi lansat in anul 2021, lansarea fiind amanata in conditiile pandemiei cu virusul Covid 19, care  a schimbat complet planurile reprezentantilor Microsoft.in acelasi timp, compania lucreaza si pentru  aduce cateva dintre elementele UI si UX de pe Windows 10X pe Windows 10 pentru ca utilizatorii sa se bucure de un menu Smart refacut, dar si noi iconite cu un design actualizat.

Leave a Reply