Invata cum sa intretii si sa cureti in mod corect canapeaua in functie de material

Daca este curatata si ingrijita in mod corespunzator, canapeaua isi poate pastra aspectul impecabil chiar si cateva decenii. Canapeaua este o investitie considerabila si niciunui proprietar nu i-ar conveni sa o inlocuiasca sau sa fie nevoit sa cheme constant o echipa specializata sa o curete.

Cum se curata canapeaua din piele naturala

In mod evident, cei care se bucura de existenta unei canapele de piele in locuinta, cu siguranta nu doresc ca aceasta piesa de mobilier sofisticata sa aiba un aspect neingrijit. De aceea, cei care detin in living o canapea din piele naturala trebuie sa stearga in mod constant canapeaua cu o carpa moale, cu o laveta umeda si apa distilata fara a uda excesiv pielea si sa aplice o data pe luna o solutie de curatare blanda, speciala pentru pielea naturala si un balsam de intretinere.

Cum se curata canapeaua din piele ecologica

Pielea sintetica sau ecologica se aseamana ca si aspect cu pielea naturala, insa este mult mai putin pretentioasa, avand nevoie numai de inlaturarea regulata a prafului, firimiturilor si murdariei folosind peria moale a aspiratorului. De asemenea, trebuie sa stearga tapiteria cu o laveta inmuiata intr-o solutie de apa si sapun si sa aplice un spray special pentru pielea sintetica.

Cum se curata canapeaua din velur

Velurul are o textura delicata ce trebuie ingrijita cu foarte mare atentie, spalata saptamanal si aspirata. Utilizatorii trebuie sa foloseasca o carpa moale imbibata in solutie speciala pentru petele delicate, clatind portiunea respectiva cu un burete inmuiat in apa si uscand-o cu uscatorul de par.

Cum se curata canapeaua din material textil

Canapeaua din material textil trebuie sa fie ingrijita conform instructiunilor de pe eticheta. Aceasta se curata saptamanal pentru a inlatura praful. murdaria si scamele, iar petele incapatanate se tamponeaza imediat cu o laveta umeda,  inainte ca lichidul sa intre in tesatura.

Leave a Reply