Importanta izolarii acoperisului casei

Persoanele care locuiesc la casa, care doresc sa isi cumpere sau sa isi construiasca o astfel de locuinta, trebuie sa fie atenti la calitatea acoperisului. Este foarte important ca acoperisul sa fie realizat impecabil, iar lucrarile de izolatie sa fie executate in mod corespunzator pentru a putea fi mentinut intre o stare buna o perioada lunga.

Principalele probleme care pot sa apara la acoperisul casei

Acoperisul care este realizat din materiale de proasta calitate nu va rezista in timp. Acoperisul vechi si deteriorat in cazul unei case cumparate va permite apei si umezelii sa patrunda mai ales in perioada ploioase.

La unele case, izolarea termica a acoperisului lipseste sau este realizata din materiale de calitate indoielnica, de aceea foarte important este ca materialele folosite pentru constructia acoperisului sa fie de calitate, iar serviciile de constructie sa fie optime pentru a nu necesita reparatii ulterioare.

Importanta izolarii termice a acoperisului

Izolarea acoperisului are ca si principalul rol prevenirea supraincalziii in sezonul cald a podului casei si a mansardei si pierderea de caldura in sezonul rece. Astfel, se va evita formarea condensului care apare din cauza vaporilor din incapere.

Totodata, se va preveni infiltrarea de apa, aparitia mucegaiului si umiditatea nedorita. O izolare buna a acoperisului ajuta la scaderea cheltuielilor de incalzire cu cel putin 20%.

Izolarea acoperisului cu membrana bituminoasa sau PVC

Atat membrana bituminoasa, cat si PVC-ul sunt materiale care ofera o buna izolare a acoperisului. Specialistii considera ca aceste membrane sunt o alegere foarte buna pentru izolarea casei, comparativ cu alte materiale care se folosesc in realizarea izolatiei termice.

Membrana bituminoasa se poate folosi pentru mai multe tipuri de constructii de la case de caramida, acoperisuri de lemn, pana la pereti din BCA sau din caramida. Aceasta poate izola termic acoperisul si peretii casei.

Totodata, cei care doresc sa utilizeze spatiul de sub acoperis sub forma unei mansarde trebuie sa opteze pentru izolatie bazata pe membrana bituminoasa care prezinta proprietati de rezistenta si impermeabilitate foarte bune.

Leave a Reply