Idei smart pentru amenajarea si mobilarea terasei

Terasa locuintei este locul perfect pe timp de vara in care familia si prietenii pot petrece timp de calitate cu cei dragi si in care pot uita de grijile cotidiene. Fericitii proprietari ai unei locuinte cu terasa trebuie sa se ingrijeasca in mod corespunzator astfel incat sa o amenajeze si mobileze pentru a oferi cel mai ridicat nivel de confort.

Gresia pentru exterior sau pavajele terasei

Una dintre cele mai la indemana solutii pentru crearea unui aspect foarte ingrijit al terasei este gresia pentru exterior. Gresia este cea mai simpla si la indemana metoda, cea mai placuta ochiului, in timp ce piatra naturala este o alegere mai scumpa, insa poate oferi un aspect mai distins, chiar rustic. Indiferent de pavajul ales, important este ca acesta sa aiba aceeasi culoare sau sa se potriveasca cu peretii exteriori ai casei.

Iluminarea exterioara pentru terasa

Noptile de vara petrecute pe terasa trebuie sa fie placute. Pentru ca proprietarii sa se bucure cu adevarat de racoarea serilor petrecute pe terasa, au nevoie de un sistem de iluminat care sa accentueze spatiul si mobilierul. In acest sens, pot investi in felinare, aplice si lampi solare, chiar si pentru benzi LED.

Mobila de terasa trebuie protejata de razele soarelui

In cazul in care terasa nu este acoperita, este foarte important ca proprietarii sa se poata proteja de bataia soarelui, atat ei, cat si mobilierul ales. Mobila pentru exterior trebuie protejata de razele UV, de aceea este importanta montarea unei umbrele care, in acord cu un spalier de lemn cu plante agatatoare, va imbunatati vizibil designul spatiului.

Mobilierul potrivit pentru terasa

Pentru terasa, cel mai bun mobilier este cel din lemn si trebuie sa includa o banca, o masa de gradina, un sezlong, scaune pliabile si chiar si un balansoar.

Leave a Reply