Esti adeptul principiilor Montessori? Iata cum amenajezi camera copilului urmand regulile Montessori

Curentul Montessori este din ce in ce mai bine vazut in ziua de astazi de catre parintii responsabili care cauta un mod inteligent si distractiv de a-si educa copiii. Acest curent are la baza cateva principii importante ce implica explorarea copilului de la cele mai mici varste pe baza celor cinci simturi.

Curentul Montessori este asociat cu independenta copilului si ii permite acestuia sa ia parte la viata de zi cu zi in masura in care doreste. Camera copilului amenajata pe principiul Montessori are anumite particularitati, printre care mobilier adaptat varstei si plasarea obiectelor necesare la indemana celui mic.

Amenajeaza camera copilului in stil Montessori alegand mobilier adaptat varstei

Parintii care doresc sa tina cont de toate principiile Montessori in amenajarea camerei copilului trebuie sa tina cont in primul rand ca patul va fi plasat la nivelul podelei, care ii va oferi celui mic autonomie de la o varsta foarte mica si il va stimula sa mearga singur la somn cand simte nevoia. De asemenea, mobilierul ales in camera copilului conform principiilor Montessori nu trebuie sa fie masiv si incarcat, ci minimalist si sa ii ofere copilului posibilitatea de a-l folosi singur fara a se accidenta.

Alege spatii de depozitare la nivelul copilului

Spatiile de depozitare alese pentru camera copilului trebuie sa fie la nivelul inaltimii acestuia. Copilul trebuie sa aiba acces la toate obiectele din camera lui, inclusiv la jucarii, la carti, haine si la obiecte de igiena. Depozitarea poate fi facuta pe etajere sau in cutii deschise.

Spatiul aerisit, culorile neutre, decoratiuni naturale

Principiile amenajarii unei camere Montessori includ nuantele pastel sau alb pentru pereti, tonurile neutre, materialele cat mai naturale din care sunt realizate decoratiunile si jucariile, precum si perdelele subtiri care lasa lumina naturala sa intre in casa.

Leave a Reply