Ce este stilul Boho Chic si cine il poate adopta?

Stilul Boho Chic este stilul boem care se inspira din diferite curente. Stilul Boho Chic a evoluat din stilul Hippie si acum reprezinta un stil la moda, sofisticat, elegant, glam, care cu siguranta nu se potriveste oricui.

Culori si tesaturi potrivite stilului Boho Chic

Stilul Boho Chic este caracterizat de culorile naturale, terestre, nuantele de alb, maron, verde maslin, argintiu si auriu. Nu sunt recomandate culorile vibrante si stralucitoare, decat in anumite setari decorative.

In ceea ce priveste tesaturile boho Chic, acestea sunt fine si scumpe, printre care se pot enumera matasea, bumbacul sau lenjeria.

Accesorii pentru stilul Boho Chic

Fiind un stil boem, confortul se reflecta in vestimentatie, iar rochiile floaty, pantalonii frilly gaucho si rochiile vrac sunt cele mai reprezentative articole vestimentare. Colierele, bratarile si cerceii care pot fi purtate in accesorizarea acestui stil trebuie sa fie handmade, de la piele de alama, bronz, cupru, pana la piese din piele, cu sau fara pietre naturale, semipretioase sau alte materiale disponibile in natura.

Ce inseamna si prin ce se caracterizeaza stilul Boho Chic

Denumirea Boho Chic vine de la prescurtarea in engleza Bohemian Chic ce prezinta un stil de imbracaminte si de viata liber, nonconformist, inspirat din influentele anilor 1960-1970. Acesta este un stil creativ, expresiv si a pornit ca si o tendinta in moda a marilor artisti, extinzandu-se in randul iubitorilor de frumos ce preferau stilul rock, hippie sau folk.

Stilul Boho Chic se caracterizeaza mai ales prin purtarea rochiilor si fustelor lungi, bluzelor cu motive etnice, tunicilor, pantofilor ornamentati cu pietre pretioase. Se pune accent pe confort si pe natural, pe modele florale, franjuri si accesorii masive, dar si pe aplicatiile din dantela sau tricot.

Leave a Reply