Cum se pot curata articolele vestimentare si accesoriile din piele in mod eficient?

Produsele din piele, fie ca sunt articole vestimentare precum pantaloni sau veste, fie ca sunt accesorii, sunt elegante, frumoase, indraznete si calitative. Cu toate acestea, articolele din piele au nevoie de un nivel ridicat de ingrijire si de curatare. Curatarea articolelor din piele se face cu mare grija, fara a deteriora, usca sau zgaria pielea.

Solutii de curatare piele naturala

Pantofii, gecile si gentile din piele naturala trebuie curatate in mod eficient de la primele purtari. In comert exista spray-uri special concepute pentru a conferi o rezistenta aparte acestor articole. Pe de alta parte, produsele din ceara sau silicon nu sunt recomandate de catre specialisti pentru curatarea articolelor din piele, deoarece acestea ameninta mirosul si aspectul pielii naturale.

Nu in ultimul rand, culoarea pielii naturale poate fi redata cu ajutorul glicerinei sau amoniacului, prin tamponarea solutiilor pe zona afectata si stergerea cu o carpa moale.

Solutii de curatare piele intoarsa

Pielea intoarsa este mult mai eleganta, dar si mai pretentioasa. Aceasta nu se curata cu apa, servetele umede pe baza de alcool sau alte solutii la indemana. Sunt recomandate periile speciale cu fire tari, spray-urile dedicate din magazine, precum si pudra de talc presarata pe petele de ulei care reda frumusetea materialului.

Solutii de curatare piele ecologica

Pielea ecologica sau vinilinul imita pielea naturala, insa nu are aceeasi rezistenta. Aceasta se curata foarte usor, folosind o carpa uscata sau o carpa imbibata in apa calduta si sapun lichid.

Solutii naturale ce se pot aplica pe articolele din piele naturala

Pe articolele si accesoriile din piele naturala se pot aplica picaturi din ulei esential si se poate masa usor cu un burete moale pana intra in piele. De asemenea, pe aceste articole poate fi aplicat si detergent pentru copii sau sapun lichid pentru copii pentru  indepartarea petelor.

Leave a Reply