Cauti un mod de incalzire modern si eficient? Ia in calcul incalzirea prin pardoseala

Una din cele mai eficiente metode de incalzire ale unei locuinte la momentul actual, fie ca este vorba despre apartament sau casa este incalzirea prin pardoseala. Incalzirea prin pardoseala este un sistem format din conducte prin car circula apa calda sau cabluri electrice care sunt montate la nivelul podelei. Incalzirea prin pardoseala castiga din ce in ce mai mult teren in viitor pentru proprietarii care cauta o modalitate ieftina, avantajoasa si eficienta de a se incalzi pentru ca:

  • Genereaza costuri mici la factura de caldura

Conform studiilor in domeniu si a concluziilor trase de specialisti, acest sistem de incalzire prin pardoseala ajuta proprietarii sa economiseasca intre 20 si 40% in fiecare luna comparativ cu sistemul clasic, in functie de eficacitatea izolatiei, dar si a materialelor folosite.

  • Permite caldurii sa fie distribuite uniform

Comparativ cu sistemele de incalzire traditionale bazate pe calorifere plasate pe perete, incalzirea in pardoseala determina circulatia aerului in mod uniform pentru ca suprafata incalzita este mult mai mare. Concret, aerul cald care vine dinspre pardoseala circula uniform spre tavan, comparativ cu un calorifer amplasat in pereche, iar caldura se propaga de jos in sus prin iradiere.

  • Permite libertate in amenajare si se monteaza usor

Sistemul de incalzire in pardoseala permite proprietarilor care pun pret pe un anumit tip de amenajare a locuintei sa isi indeplineasca visul, sa aiba mai mult spatiu, sa nu fie nevoiti sa ascunda caloriferele inestetice. In plus, este un sistem care se monteaza foarte usor, contrar asteptrilor. Desigur ca investitia financiara pentru montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este mare, dar se amrtizeaza in timp gratie costurilor scazute pentru incalzirea lunara.

Leave a Reply