Ce rol are biblioteca in amenajarea unei locuinte?

Intr-o lume invadata de gadgeturi si dispozitive care transpun utilizatorii in mediul online la o singura atingere de deget, biblioteca este inca un accesoriu de amenajare foarte important. Este foarte important ca aceasta sa fie amenajata cu stil, sa fie un obiect de mobilier care nu indeplineste singurul rol de decor, ci si de pastrare a catilor.

Culoarea potrivita pentru biblioteca aleasa

Din punct de vedere al culorilor, biblioteca trebuie sa fie aleasa in functie de culoarea dominanta din living sau din incaperea unde este asezata. Aceasta ar trebui sa se potriveasca culorilor auxiliare din living, dar si draperiilor, pernelor decorative si canapelei. In cazul in care parchetul din camera este in culoare deschisa, atunci si biblioteca trebuie sa fie dintr-un lemn mai deschis la culoare.

Biblioteca traditionala, multifunctionala – cea mai buna alegere

Biblioteca traditionala se va dovedi si varianta recomandata pentru apartamentele de bloc, deoarece contine foarte multe spatii de depozitare in care vor putea fi amenajate cartile, dosarele, decoratiunile, dar in care vor putea fi asezate si dispozitivele media – televizor, boxe, player etc.

Biblioteca clasica sau modulara?

Biblioteca aleasa trebuie sa fie in ton cu designul camerei in care urmeaza sa fie amplasata. Daca incaperea este amenajata in stil clasic, atunci cumparatorii pot opta pentru bibliotecile construite din lemn de esenta tare.

Colectionarii de carti vor alege o biblioteca clasica, in culori inchise, cu rafturi care sa poata gazdui cat mai multe volume. Persoanele care nu au la dispozitie prea mult spatiu in incaperi, dar au multe carti, trebuie sa se orienteze catre o biblioteca modulara, adaptabila, cu multe spatii in care sa poata depozita si obiecte de decor, nu numai cartile.

Leave a Reply