Asorteaza in mod corect butonii de camasa! Specialistii te sfatuiesc!

Unul dintre cele mai importante accesoriu pe care orice gentleman ar trebui sa il adauge tinutei sale este reprezentat de butoni, impreuna cu ceasul de mana, acul de cravata si batista. Aceste accesorii reflecta un caracter rafinat al domnilor si reprezinta si o extensie si o marturie a personalitatii si a bunastarii.

Butonii de camasa nu se mai poarta exclusiv la tinutele de gala, la nunti sau la intalniri business protocolare, ci si in tinutele casual.

Tipuri de butoni de camasa

Pe piata exista mai multe modele de butoni de camasa de forma rotunda, patrata, dreptunghiulara, cilindrica sau chiar butoni tematici. Din punct de vedere al materialelor din care sunt fabricati, butonii de camasa pot fi din piele si material textil (inclusiv modelele foarte pretentioase din matase cu fir auriu), din metale rezistente, pretioase, cu sau fara pietre pretioase, dar si butoni de sticla.

Cum se asorteaza butonii cu camasa?

Butonii de camasa sunt de fapt mici bijuterii pe care le pot purta barbatii pentru a completa o anumita tinuta, pentru a le pune in valoare personalitatea si pentru a iesi in evidenta in mod pozitiv.

Butonii de camasa colorati sau emailati trebuie sa se asorteze cu camasa sau cu celelalte accesorii (batista de buzunar, cureaua sau cravata), iar in cazul in care domnii aleg modelele cu metale sau pietre pretioase, nu trebuie sa mai poarte alte accesorii sau bijuterii din metale pretioase.

La tinutele business sunt potriviti butonii din materiale rigide si cu detalii pretioase care le reflecta statutul si simtul estetic, precum si butonii din materiale usoare si nu foarte scumpe care sa nu sugereze o nota foarte formala. La tinutele casual se pot asorta butonii din sticla, otel inoxidabil sau material textil.

Leave a Reply