Acoperisul verde – o inovatie in domeniul amenajarii caselor care ofera proprietarilor numeroase beneficii

Proprietarii caselor care tanjesc dupa o oaza de verde in orasul plin de betoane in care au ales sa locuiasca, dar si in zona rurala in care si-au cumparat proprietatea pot investi in acoperisul verde. Pentru ca proiectarea cladirilor a evoluat foarte mult in ultimii ani, acoperisul verde, format din plante este o solutie foarte eficienta si la indemana proprietarilor.

Acoperisul verde protejeaza mai bine la caldura si la frig

Acoperisul verde impreuna cu stratul de termoizolatie calsic ajuta reducerea transferului de caldura pe timpul verii cu pana la 99%. Studiile efetuate in acest sens au demonstray ca in zilele caniculare, temperatura de sub stratul de vegetatie nu depaseste 25 de grade Celsius. Iarna, structura de vegetatie este intocmai precum o mantie, contribuind la marirea efectului de termoizolare.

Acoperisul verde asigura proprietarilor un aer curat si perfect oxigenat

Din cauza numarului mare de masini, nivelul de CO2 din atmosfera a crescut in mod considerabil, de aceea acoperisurile verzi au avantajul major de a asigura un aer curat prin intermediul procesului de fotosinteza, deoarece cu ajutorul luminii solare plantele absorb dioxidul de carbon si il transforma in oxigen.

Acoperisul verde izoleaza fonic locuinta si nu necesita costuri mari de intretinere

Acoperisul verde reprezinta un strat de sol, ca si un suport pe care cresc iarba si plantele, ce asigura o izolare fonica ideala. Mai mult decat atat, acoperisul verde nu necesita costuri mari de intretinere. Daca stratul de vegetatie este generos si plantele alese sunt rezistente la temperaturi scazute, acest acoperis este eficient si pe timpul iernii.

Nu in ultimul rand, acoperisul verde va proteja locuinta de intemperii, vant si ploi, mare parte din apa rezultata in urma ploilor va fi absorbita de solul folosit ca si strat de “fixare” a micii gradini la inaltime.

Leave a Reply