Vizita la Barcelona

In weekendul ce tocmai a trecut am avut placerea de a vizita Barcelona, un oras ce a reusit sa-mi faca cu ochiul din mai multe aspecte. Prima imagine a fost cea a curateniei de pe strazi, pentru care in mod sigur nu era nevoie sa fac lobby, fiind un lucru destul de asteptat. Totusi lucrul cel mai impresionant la prima vedere a fost respectul urias fata de turisti si toate astea mai ales in trafic. Nimeni nu injura, nimeni nu clacsoneaza si numarul foarte mare de scutere, biciclete si motociclete face traficul unul extrem de fluid.

Vizite si plimbari prin oras

Cazati la un hotel de 4 stele pe numele lui Ayre Rosellón, unul destul de dragut si interesant, am pornit vizitele cu Sagrada Familia. O biserica impresionant de mare unde puteai auzi cateva zeci de limbi de la multimea de turisti din toate colturile lumii. Am fost condusi de un ghid care ne vorbea prin intermediul unui sistem de casti conectate la un microfon wireless.

Am mai reusit sa ne invartim putin prin oras, am vizitat diferite locuri si ne-am pozat pe la marginea orasului. Un lucru pe care ar trebui sa-l invatam, sa vindem tursim. In turul orasului, ghidul ne prezenta tot ce vedea cu ochii in stanga si dreapta. “Look there is a school”, no fucking way … a school? WOW!

Dar a urmat GoCars, un tur al orasului cu niste masinute pe 3 roti. Si culmea ca nimeni nu ne impingea din spate si nimeni nu ne injura. Ba mai mult am fost fotografiati precum la o sedinta foto pe strada.

Camp Nou, vizita de vis

A venit si momentul mult asteptat, o vizita pe Camp Nou, stadionul celor de la FC Barcelona. Si pentru ca sunt un mare pasionat de fotbal, m-am lasat purtat de val imediat ce am intrat in stadion. Cantece din timpul meciurilor ce puteau fi ascultate la casti, trofeele clubului si ale jucatorilor, imagini de legenda din meciurile jucate de FC Barcelona in lunga sa istorie si chiar echipamente de joc de prin anii 1900. Dar sa numai detaliez prea mult si sa prezint cateva poze.

La capitolul mancare nu am reusit deloc sa ma acomodez. Tapas si iar tapas, pana am ajuns la MC Donalds in ziua a doua :)).

Ar mai fi destul de povestit, dar pentru moment e suficient.

Concluzie nota 9/10, punctul minus fiind pentru mancare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *