Un tata responsabil, episodul 1

“Ne dăm seama cum îmbătrânim, când vedem cât de repede cresc copiii noștri”. Astea sunt cuvintele pe care un coleg și bun prieten le zicea acum aproape 1 an. Nimic mai adevărat și disecând un pic aceste vorbe, mi-am dat seama că nu petrec destul timp cu juniorul meu. Nu doar că nu petrec suficient timp, dar nu mă implic activ în toate activitățile sale, nu-i influențez modul de creștere foarte mult și el își dorește ca tatăl lui să fie un exemplu pentru el.

Lucruri care m-au făcut să mă schimb, atunci când juniorul încerca să-mi copieze gesturile și vorbele care le observă la mine. Nu-ți dai seama cât este de fascinant să fii activ în tot ceea ce face juniorul, până nu ești implicat total.

Revenind în prezent, astăzi va fi printre puținele zile în care eu voi fi acasă toată ziua, doar cu juniorul meu. Asta înseamnă că trebuie să-i gătesc, să-l scot în oraș și ce alte activități mai trebuiesc făcute cu un copil de aproape 6 ani. Până acum Mimi și Coca (bunicile lui) erau cele care își petreceau timpul cu el în orele în care eu și soția eram la birou, excluzând perioada în care a fost la grădiniță. În restul timpului, soția era cu noi sau mai era și altcineva acasă. Nu vreau să credeți că nu îi dau atenție și că nu mă joc cu el, doar că aproape tot timpul unul din bunici era acasă (de când amândoi părinții mei sunt pensionari).

Și pentru că vom fi doar noi doi, m-am trezit încă de la ora 5:00 pentru a căuta activități pentru ziua în care voi fi un tată responsabil. De obicei totul se întâmplă spontan, dar acum e ceva mai dificil pentru că am și permisul de conducere suspendat, așa că va trebui să găsesc activități în apropiere.

Și deja pot spune că am un scurt calendar, până în momentul în care mergem să o luăm pe mami de la servici.

Ziua va începe cu cereale și lapte, probabil în jurul orei 10:00. Un program de desene animate, până se dezmeticeste mai bine, mă gândesc că se va face ora 11:00. Urmează sigur una sau două partide de șah. Nu scap niciodată, fiind foarte fascinat de potențialul jocului. Pe la ora 12:30 ne pregătim să mergem la un film, am decis să vedem Minionii 3D, fiind dublat la Sun Plaza. Acesta va începe la ora 13:30, timp în care putem să mâncăm o înghețată și să ne pregătim cu nachos și suc de mere.
Apoi vom merge puțin prin parc, mă gândeam să ajung în Cișmigiu cu el, dar nu promit că nu ne vom opri în Orășelul Copiilor. Este greu fără mașină, mai ales când ai un pitic cu tine.

Știu, pentru mulți dintre voi sunt lucruri obișnuite, activități pe care le faceți permanent. La mine însă prezența bunicilor în casă în permanență, nu m-a adus în postura de tata “full service” până acum, mai ales că în timpul săptămânii sunt aproape mereu la birou.

Sper să fie o distracție pe cinste. Voi reveni cu poze și relatări.

PS: Mă simt un tată responsabil J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *