Reclamele de la metrou in pericol

zoom_in_04

Stiti voi acele reclame de la metrou, pe care le urmarim cu interes atunci cand asteptam metroul si bateria telefonului este pe terminate. S-ar putea sa nu le mai avem in curand. De ce? Pentru ca avem o disputa intre Metrorex si firma care se ocupa de administrarea acelor spatii, Spectacular. Care sunt pozitiile celor doi, hai sa vedem:

Pozitia Metrorex

Pe data de 9 iulie, cei de la Metrorex publicau un articol de presa in care specificau ca cei de la Spectacular nu au achitat restantele contractuale si ca nu au montat suporturile publicitare conform contractului.

Citez din comunicatul de presa: “Metrorex a notificat firma Spectacular OOH&Printing S.R.L. pentru respectarea contractului nr. 70/2011. Mai concret, Spectacular trebuie sa monteze suporturile publicitare cu forma si dimensiunile prevazute in Anexa 1 a contractului ce a facut obiectul licitatiei din 2011 si sa achite platile restante catre Metrorex.” 

Pozitia Spectacular

Pozitia celor de la Spectacular este, asa cum era de asteptat, alta. Ei sustin ca i-au actionat in judecata pe cei de la Metrorex, prin 3 cai de atac, asa cum spune si o parte din comunicatul de pe siteul lor.

La mijlocul lunii iunie 2015, Spectacular OOH & Printing a deschis trei cai de atac in justitie impotriva Metrorex, solicitand un prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro, pentru nerespectarea contractului si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Separat, printr-un calcul simplu, blocarea contractului creeaza suplimentar Metrorex un prejudiciu de peste 4,6 milioane de euro. In total prejudiciul suportat de Metrorex, s-ar ridica la minimum 8 milioane de Euro pentru perioada derularii contractului.

Ce zice presa

Din ce am citit in presa, se pare ca cei de la Spectacular ar fi trebuit sa administreze in perioada 2011 – 2021 aceste reclame, dar nu s-au achitat de sarcini, iar de la 21 martie Metrorex a incetat colaborarea.

Concluzii

E clar ca cineva va administra pe viitor acest business ce poate depasi 1 milion de euro anual, intrebarea este insa cum se va rezolva acest caz si cine va avea castig de cauza. Ramane de vazut care va fi pozitia instantei cu privire la aceasta afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *