Blogosfera, Tech Zone

Schimbare tema la blog si design nou

De aproximativ 3 zile stau si imi bat capul cu o problema care tine mai mult de evolutia acestui blog intr-o directie corecta, decat de ceea ce imi doresc eu personal. Cred ca a venit momentul sa fac o actualizare a temei, sa trec intr-o versiune mai friendly si sa “largesc” putin spatiu de lucru, astfel ca am inceput cautarile pentru ceva versiune de tema noua. De ce am zis ca este directia corecta pentru blog si nu neaparat ceea ce mi-as dori eu personal, pentru ca m-am atasat destul de mult de modul in care arata si binenteles m-am obisnuit cu aceasta tema, astfel ca orice schimbare pe care o operez acum sau mai tarziu ma afecteaza emotional, dar imi face bine pe plan profesional si ajuta cititorii sa gaseasca ceva mai friendly.
Lucrul asta mi l-am pus in cap de ceva mai multa vreme, dat am tot amanat pana acum, pentru ca sunt constient ca o schimbare va atrage dupa ea si ceva mai multe responsabilitati din partea mea, mai ales legate de partea de structura SEO, crearea de continut si altele.

Optiunile pe care le am pentru schimbarea temei sunt doua si inca reflect asupra lor, nu neaparat din punct de vedere financiar, dar mai mult a rezultatului final. Prima optiune este aceea de a creat o versiune custom pe baza a ceea ce am deja existent in site si pentru asta am apelat deja la cateva indicatii si am luat cateva preturi de la cei de la CS Design pentru serviciul de creare site, pentru a stii care este diferenta finaciara dintre optiuni.

A doua varianta, care este putin mai ieftina dar din care nu am garantia ca se va plia perfect pe nevoile mele este sa aleg o tema deja construita, gasind pe Envato.com o multime de variante atragatoare din punct de vedere al design-ului, dar care este posibil sa nu se plieze perfect functional pe ceea ce am eu nevoie si mai mult de atat, sa nu arate precum in demo, din cauza structurii, pozelor featured si a formatului actual. Parca ma si gandesc ca voi avea de modificat pozele la peste 200 de articole si ca multe din optiunile care le am acum nu se vor mai adapta. Daca as fi putut testa in prealabil sa vad cum functioneaza tema pe blogul meu, ar fi fost o optiune. Din pacate aceasta nu este valabila, asa ca trebuie sa merg la risc.

Indiferent ce voi alege, e clar ca voi avea de munca in urmatoarea perioada in ceea ce priveste blogul, asa ca ma gandesc serios sa ma indrept catre varianta custom, chiar daca este putin mai scumpa. Voi avea siguranta ca ceea ce as vrea sa am noi in blog voi avea, ca design-ul va fi exact asa cum mi-l imaginez eu si in acelasi timp orice problema legata de erori in codul sursa vor fi reparate de catre programatorul care ma va ajuta cu tema.

Oricum voi alege o seara, undeva pe la 2 dimineata cand nu citeste nimeni si voi incerca si cateva teme gratuite pe care le-am gasit deja si care mi se par dragute, sa vad cu reactioneaza blogul la o schimbare de format si cum arata pozele intr-o versiune noua.

Tagged , ,

About Dan

Trade Marketing Specialist. Pasionat de tot ce inseamna marketing digital si bine documentat despre segmentul SEO.
View all posts by Dan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *