Lifestyle

Relaxare la Gradina Botanica din Bucuresti

Weekendul ce tocmai a trecut a fost unul de relaxare in familie, asa ca am decis, impreuna cu sotia si piticul, sa mergem la Gradina Botanica din Bucuresti, unde nu mai fusesem de mai bine de 6 ani si pe care vroiam sa o vada si junior, acum ca are aproape 9 ani si poate fi ceva educativ pentru el. Chiar daca nu mergem prea des in astfel de locuri, cu siguranta ar trebui sa o facem, pentru ca este un loc in care relaxarea este la ea acasa si parca te incarci cu o portie de energie pozitiva, de fiecare data cand intri pe portile Gradinii Botanice.

Zis si facut, ne trezim toti la ora 8, sa avem timp sa luam micul dejun inainte sa ajungem acolo, ne urcam in masina si plecam cu totii veseli spre Gradina Botanica, patru la numar, fiindca am mai recrutat un prieten al juniorului intre timp. Si daca tot mergeam, era pacat sa nu-l luam cu noi, mai ales ca stiam dinainte sa ajungem ca este un loc de vis si cu siguranta ii va placea sa vada pentru prima data in viata o gradina adevarata. Nici unul dintre cei mici nu mai fusesera pana acum la vreo Gradina Botanica si era o experienta noua pentru fiecare dintre ei, astfel ca imaginatia a inceput sa le functioneze inca de pe drum. Fiecare isi dadea cu parerea cum crede el ca arata locul si ce se asteapta sa gaseasca acolo. Binenteles ca din asteptarile lor nu lipseau rosiile si castravetii, pe care urma sa le culegem si eventual sa punem si de o salata :).

Binenteles ca acest loc are un istoric foarte incarcat, fiind construit inca din anul 1860 si avand un rol important atat in dezvoltarea stiintifica, prin plantele ce au fost crescute in acest loc, cat si prin numarul mare de personalitati care i-ai trecut portiile in toti acesti ani.

Dupa un drum infernal prin Bucuresti, asa cum se intampla de fiecare data cand vrem sa mergem spre centrul capitalei, am reusit sa ajungem si la Gradina Botanica, acolo unde, spre uimirea noastra, era destul de multa lume, pentru o zi in care bucurestenii obisnuiesc mai mult sa plece la gradare si pe Valea Prahovei decat intr-un astfel de loc. Ne-am asteptat cumintei randul, timp in care am dezvoltat alaturi de cei mici si un joc interactiv, ce avea ca subiect plantele ce se regasesc in Gradina Botanica. Fiecare a spus cate 5 plante la alegere si care descoperea cele mai multe castiga.

Am reusit sa trecem portile si ne-am inceput aventura printre plante care mai de care mai interesante, urmand un traseu pe care l-am ales inca de cand am intrat. S-a schimbat putin asezarea si multe plante noi au aparut in peisaj, fata de ultima noastra vizita, dar tocmai asta a fost mai interesant, pentru ca am putut vedea modele de plante pe care nici nu ni le puteam imagina inainte de intrare.

Copiii au fost extrem de prinsi si antrenati in discutiile despre plante, lucru care ne-a bucurat destul de mult, mai ales ca eram in dubii inainte sa plecam de acasa daca se vor plictisi sau nu. Am si retinut o planta foarte interesanta, Medinilla magnifica, care a si devenit subiect de discutie pe drum, fiind probabil cea mai interesanta planta despre care am vorbit pe drumul de intoarcere.

Tagged , ,

About Dan

Trade Marketing Specialist. Pasionat de tot ce inseamna marketing digital si bine documentat despre segmentul SEO.
View all posts by Dan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *