Prelungire dovada circulatie, la florarie

Cei dintre voi care ati comis-o in trafic in ultimi 2-3 ani, cu siguranta stiti despre ce vorbesc. Este magazinul care vinde pamant de flori pe coltul de la intrarea in strada Scaune, acolo unde se afla Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. O florarie la prima impresie foarte banala, dar care… iti poate oferi mai multe informatii decat doamnele foarte bine “documentate” de la ghiseul de informatii de la Parchet.
Orarul pentru fiecare sector, camera la care trebuie sa mergi, ce hartii ai nevoie, toate informatiile ce iti sunt necesare pentru ati prelungii dovada de circulatie ce ti-a fost eliberata in momentul in care permisul ti-a fost retinut, le obtii…de la florarie. Angajatii de acolo s-au specializat pe acest domeniu, te duci cu mainile in buzunar la ei si cu 2 lei iti dau tot ce ai nevoie pentru ati prelungii dosarul.

Inainte sa-mi iau permisul, fiind client lunar acolo timp de aproape 7 luni, am auzit si cateva povesti cu soferi talentati. Una care am remarcat-o, era cu un sofer care a intrat singur intr-un gard, s-a zgariat la piciorul drept, s-a speriat si a chemat ambulanta, iar politia i-a suspendat permisul pentru accident cu victime :)).

Rezumandu-ma la florarie, acestia par a fii solutia ideala pentru toti cei care doresc sa-si prelungeasca dovada auto, fara a fi nevoiti sa caute pe internet, sa printeze si sa mearga cu un dosar dupa ei.

Unde depunem prelungirea dovezii de circulatie auto

Daca nu am aflat inca de la florarie :), atunci vom merge la informatii la Parchet si de acolo vom fi indrumati catre camera la care se poate depunde dosarul (prima data) si cererea de prelungire (incepand cu a doua aparitie acolo). Aveti mare grija ca pentru fiecare sector in parte este un alt orar, care de altfel este de cateva ore, 2 zile pe saptamana (zile diferite pentru fiecare sector).
Sectorul din care vei face parte, este cel in care s-a intamplat incidentul si nu cel in care locuiti.

Dupa ce ati terminat cu Parchetul, la o saptamana trebuie sa mergeti si cu dovada la Udriste, acolo unde ea va fi prelungita. Si tot acest circ romanesc in fiecare luna, pana vine decizia de la Parchet.

De stiut cand depunem prelungirea dovezii de circulatie auto in Bucuresti

Mergeti la parchet cu o saptamana inainte sa expire dovada, pentru a putea avea stampila la timp, pentru ca tot acest proces dureaza 5-7 zile.
Totul merge destul de repede, nu cred ca am stat la coada mai mult de 15-20 minute, in cele aproape 6 luni cat am fost nevoit sa-mi prelungesc dovada.

Acte necesare prelungire dovada de circulatie auto in Bucuresti

Model de cerere formulata catre procuror pentru prelungirea dovezii de circulatie gasiti AICI.

Acte necesare:

  • copie dupa buletin (sa aveti si originalul cu voi)
  • copie dupa dovada fata/verso (de asemenea sa aveti originalul la voi)
  • cererea din modelul de mai sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *