O partida de pescuit sportiv cu rudele nevestei mele

Pentru ca a venit vremea calduroasa de ceva vreme, sotia mea a tot insistat sa mergem in vizita la niste rude ale ei, pe care nu le mai vazuse de cativa ani buni. Ari fi fost motivul perfect sa mai iesim putin din rutina zilnica a Bucurestiului si in acelasi timp sa ii multumim si pe ai ei si pe ea. Impacam si capra si varza, asa cum spune un proverb romanesc mai vechi.

Asa ca ne-am trezut acum aproape 2 saptamani, ca incepem sa pregatim bagajele pentru o calatorie destul de lunga, tocmai la Satu Mare, caci acolo era locul de destinatie al scurtei noastre vacante. Plecam in familie, mergand la drum cu mama soacra si tu tata socru. Un avantaj pentru mine, mai ales ca Opel-ul Zafira pe care socru meu il are este foarte spatios si ne puteam lua si sculele de pescuit cu noi.

pescuit-sportiv

Zis si facut, ne trezim joi dimineata de tot, pregatiti de drum, cu juniorul meu in brate, pentru ca a fost imposibil sa-l trezesc la ora 04:00. Ne imbarcam si plecam la drum, bucurosi sa vedem cum ne apropiem de peisaje noi si foarte atragatoare. Facem un popas in drum, oprindu-ne sa mancam ceva, sa ne odihnit vreo 30 minute la aer liber si sa alimentam.

Aproape de ora 17:00 ajungem la rudele ei, acolo unde servim inca o masa copioasa si incepem discutiile despre pasiuni, idei si cativa litri de vin. Pe masura ce discutia avanseaza, verisorul sotiei mele incepe sa-mi povesteasca de partidele lui de pescuit. Decidem sa plecam dimineata sa ne testam abilitatile si stabilim sa mergem la Piscicola Adrian, binenteles la recomandarea lui.

Ajunsi dimineata aici, raman destul de placut impresionat de modul in care se prezinta balta, locurile in care sa pescuiesti dar si personalul de acolo. Oameni foarte ospitalieri si civilizati, lucru mai rar intalnit pe langa Bucuresti la pescuit.

Partida de pescuit are si satisfactii destul de multe, in cele aproape 12 ore pe care le petrecem pe balta, astfel incat decidem sa pastram un crap pentru o saramura de seara. Prima zi, o experienta destul de placuta si de impresionanta din punct de vedere al modului in care stiu oamenii sa-si trateze clientii si aici nu ma refer doar la partida de pescuit.

2 Comments
  1. Chris
    • DanGiuraniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *