Nu scrii zilnic pe blog, nu ai cititori

Nu trebuie sa fii profesor universitar ca sa poti trage o astfel de concluzie. Totusi te poti astepta sa ai cititori si daca scrii odata pe saptamana. Intradevar, exista si aceasta posibilitate, dar ea este dependenta de statul pe care-l in ai in societate sau daca ai (sau nu) o viata publica.
Daca gasim pe blogul lui Cabral un singur post saptamanal, chiar daca el vad ca posteaza zilnic (era doar un exemplu), atunci el va avea cititori doar prin simplu fapt ca are o viata publica. Dar atunci cand esti “doar blogger” si cand zic asta, ma refer la cei care doar prin blog reusesc sa atraga cititorii, atunci trebuie sa scrii zilnic.

Traficul transformat in cititori

Presupunand ca informatiile pe care le postezi pe blog sunt de calitate, ele vor aduce trafic dintr-o indexare buna in motoarele de cautare, dintr-un viral pe Facebook. Dar nu vor ramane cititori. Vor intra, vor citi si poate/poate nu vor mai reveni. Daca o vor face, trebuie sa gaseasca ce sa citeasca si asta zilnic, altfel dispar.

Daca 1-2 zile pe luna nu postezi, nu este o tragedie, dar chiar si asa e un minus. Oamenii se obisnuiesc sa intre zilnic, sa citeasca. La un momentdat aproape ca nici nu mai conteaza ceea ce scrii, important e sa scrii.

Titluri de actualitate, pentru a aduce trafic

E foarte important sa ai zilnic cel putin un articol de actualitate, chiar daca nu-ti place sa scrii mondenitati. Asta doar in cazul in care nu scrii despre dragoste si iubire, situatie in care vei avea cititori atrasi de exprimari si povesti.

Stim ca e greu sa scrii zilnic, dar … fa un efort si vei vedea rezultatele in scurt timp.

2 Comments
  1. Lorena
  2. Delia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *