Nevasta si permisul auto

646x404In ultimile 2 saptamani in cercul meu de prieteni se tot discuta de permisul auto. Asta pentru ca 2 dintre ei s-au apucat dupa lungi discutii de scoala de soferi si binenteles ca am inceput sa discut si eu cu a mea sotie despre acest lucru. Discutia asta o tot avem inca de prin 2010, atunci cand m-am gandit ca ar fi bine ca dupa o betie prin oras, sa aiba cine sa conduca pana acasa. Dar se pare ca momentan totul se rezuma la cei doi amici care au inceput scoala de soferi, pentru ca nici prin gand nu-i trece sotiei mele sa dea de permis. Si cand ma gandesc ca ar putea sa-l duca pe cel mic la gradinita dimineata, fara sa mai fiu eu nevoit sa ma trezesc cu o ora mai devreme.

Si pentru ca discutia credeam ca decurge intr-o directie buna, mai ales dupa ce am convins-o sa incerce cateva chestionare online. A intrat frumusel pe CPN, testandu-si cunostintele despre semnele pe care le vede zilnic pe stalpi si ce intelege ea despre prioritati si trafic, atunci cand sta in dreapta mea si ma zapaceste cu domnisoara de la salonul de unghii sau mama nu stiu carui copil de la gradinita, care nu vrea sa dea bani pentru educatoare. Deja incepusem sa visez la ziua in care voi sta si eu in dreapta si ii voi povesti de golul marcat de Kun Dogan intr-un meci de Liga Campionilor sau de berea foarte rece pe care am baut-o inainte sa ma urc in dreapta.
Din pacate visul meu a fost spulberat foarte repede, cele 12 puncte obtinute, pe care eu le-am considerat destul de promitatoare, au facut-o sa-si revizuiasca ideea asupra permisului. Ca ea nu ar putea sa conduca.

Singura mea speranta pe care o mai am este sa o pun la volanul masinii. Daca in trecut, atunci cand aveam matizul, nu a reusit sa conduca pentru ca nu intelegea foarte bine cum sta treaba cu schimbatul vitezelor, reusind sa duca motorul la peste 4000 ture fara sa ne miscam si caraind cutia de viteze, acum ca masina este hidramata poate o sa fie mai la indemana.  Nu mai exista tehnologia celor 3 pedale, sunt doar doua si se poate pregati si pe simulatoarele din mall pentru copii, acolo unde ai tot un volan, frana si acceleratie.
Pana atunci eu voi fi soferul de serviciu in cursul zilei si taxiul va fi soferul meu la bautura. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *