Ma apuc de casa

In primavara m-am decis sa ma apuc de casa. Nu o sa fie ceva tocmai usor, pentru ca habar n-am sincer in ce directie sa o iau si cum e mai bine, dar cu siguranta pana atunci am timp sa ma documentez despre tot ce inseamna sa-ti faci o casa de la 0. Cert este ca am reusit sa rezolv cu terenul, care parea sa fie cea mai mare problema pentru moment.

Am deschis subiectul intr-o seara in cercul meu de prieteni si am primit cateva sfaturi destul de interesante. De la modul in care sa torn fundatia, pentru ca unul din baieti pare sa fie in domeniu, pana la ce tip de draperii sa aleg pentru camera copilului, ca doar si fetele au parerea lor. Ah, era sa uit, am primit o recomandare sa folosesc chiar tigla metalica wetterbest plus, pentru ca unul dintre baieti a avut o experienta cu aceasta si a fost una foarte pozitiva.

Pai la ce sunt buni prietenii, daca nu la sfaturi. Cred ca e domeniul in care ei se pricep cel mai bine si aici nu ma refer la constructii ci la dat sfaturi. Cele mai bune idei se contruiesc atunci cand, la o bere undeva prin centrul vechi, fiecare incepe sa-si dea cu parerea despre un subiect.

Nu mai departe de aseara, am decis ca e momentul sa-mi fac si niste estimari de costuri, pentru a stii exact in ce ma bag. Nu e tocmai usor sa faci toti acesti pasi, mai ales ca sunt destul de pretentios si s-ar putea sa vad niste costuri destul de mari, poate mai mari decat ma astept in acest moment.

Nu vreau sa va spun cat de incantat sunt ca urmeaza sa fac acest proiect, chiar daca stiu ca va fi unul foarte scump. Asa cum se obisnuia pe vremuri, stiind de la bunicul meu care a fost tamplarul casei, voi pune mana pe caramizile care-mi vor forma peretii casei. Acolo urmeaza sa locuiesc in viitor si voi putea spune la batranete ca am construit casa cu mana mea.

Si cum sa nu fie usor, cand ai atatea surse de inspiratie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *