Locuri de vizitat langa Bucuresti

Nu stiu altii cum sunt, vorba lui Nica, dar eu cand ma gandesc la stilul de viata pe care il am si ce optiuni de relaxare evit in fiecare weekend, parca imi vine sa plec in lume. Am stat intr-una din serile trecute si am cautat pe Google locuri de iesit pe langa Bucuresti. Eram extrem de curios care sunt optiunile, cate dintre acestea le stiu deja si pe care ar trebui sa le trec in calendarul lui 2016. Spre suprinderea mea, o mare parte din ele le stiam, dar, probabil s-au schimbat mult in bine, de acum… foarte multi ani cand le-am facut o vizita ultima data. Si pentru ca o buna parte din voi sunt sigur ca va aflati in aceeasi situatie ca mine, doriti sa evadati din poluarea si aglomeratia bucuresteana, dar nu stiti unde sa va duceti, am decis sa fac o mica lista cu cele mai bune locuri de vizitat pe langa Bucuresti, cele mai la indemana optiuni pentru o escapada de weekend cu bani putini si fara un drum lung si plictisitor. Lista va cuprinde atat locuri ce se pot vizita in zilele mai putin calduroase de primavara, toamna (sau chiar iarna), cat si in zilele toride de vara. Vom afla unde putem merge la padure, ce restaurante dragute gasim pe langa Bucuresti sau unde putem face un gratar in conditii decente.

Locuri de gratar langa Bucuresti

Primul loc pe care il stiu inca de cand aveam 15-16 ani si care intre timp a fost si amenajat asa cum trebuie, este Cernica. Pe marginea lacului Cernica este amenajata o zona pentru gratare si fie poti veni cu gratarul de acasa, fie poti inchiria direct de la ei. Preturile nu sunt deloc piperate (parca undeva la 20 lei inchirierea gratarului) si mai se platesc 5-10 lei de persoana la intrare. Zona mai are de asemenea si un excelent parc de distractii, unde poti face cateva trasee (mai exact 9) prin copaci. Acestea sunt de la cele mai usoare, unde poti merge linistit cu juniorul/junioara, pana la trasee de dificultate foarte mare. De asemenea adrenalina este crescuta simtitor si de tiroliana de peste lac, lunga de aproximativ 800 de metri, o senzatie in adevaratul sens al cuvantului.
Al doilea pe lista, tot din categoria celor pe care le-am vizitat, se afla Pustnicu. Poti face un gratar si te poti relaxa pe marginea lacului, sau poti scoate 2 rachete de badminton din portbagaj. Se iese, la fel ca in cazul plecarii spre Cernica, pe langa targul Autovit, iesirea spre Autostrada Soarelui, dupa care se merge pe centura, dar cu atata tehnologie, nu cred ca e cazul sa va zic cum ajungeti acolo.

Din categoria celor pe care inca nu le-am vizitat, dar le-am trecut pe lista de gratare, se afla Snagov si Mogosoaia. O sa revin cu feedback si pentru cele 2 locuri, dupa ce le vizitez.

Manastiri langa Bucuresti

Chiar daca la capitolul vizite la manastiri stau foarte prost, vizitand doar Manastirea Pasarea si Manastirea Cernica, restul sunt printre pricipalele obiective pentru urmatoarea perioada si aici ma gandesc chiar la acest an, in weekendurile mai putin calduroase sau ploioase. O vizita la o manastire poate fi chiar interesanta, asa ca nu am de gand sa pierd timpul si weekendul 23-24 aprilie o voi mai trece una in agenda. Mi-am propus sa vizitez urmatoarele manastiri de langa Bucuresti: Manastirea Snagov, Manastirea Samurcasesti (sau Ciorogarla), Manastirea Caldarusani si Manastirea Comana. Probabil mai sunt si altele de vizitat, dar momentan astea sunt cele pe care le-am trecut pe lista si despre care am citit.
La Manastirea Cernica am fost in urma cu ceva ani si cred ca voi mai trece odata, sa am amintiri noi de aici. Acesta se afla la doar 14km de Bucuresti si drumul nu este deloc aglomerat. Aceasta a fost construita in anul 1608, de catre Vornicul Cernica Stirbei si a lui sotie, Chiajna.

Pentru celelalte voi face cate un review, pe masura ce le voi vizita.

Paduri langa Bucuresti

Pe lista de paduri langa Bucuresti pe care nu ai voie sa le ratezi, se afla Padurea Pustnicu, un drum care se desprinde din DN3 in apropierea localitatii Branesti, padurea Snagov, un loc ideal pentru o zi de relaxare, ce se gaseste imediat dupa Tancabesti sau padurea Mogosoaia, situata la numai 15 km de Bucuresti. Poti iesi la un picnic in aceasta zona, impreuna cu prietenii sau cu familia.

Balti de pescuit langa Bucuresti

Pe lista baltilor de pescuit, sunt atat de multe optiuni, dar unele sunt destul de costisitoare. Pe lista celor care se incadreaza la balti de pescuit cu buget redus putem sa amintim Crevedia sau Butimanu, doua balti in care pescuitul nu depaseste suma de 60 lei. In aceeasi directie se afla si balta Peris, dar aceasta este un pic mai scumpa. In directia opusa, iesind pe autostrada Soarelui, gasim baltile de la Fundulea, unde am testat deja balta Fundulea 2 si am prins 4 bucati, crap romanesc, la 1,5-2 kg fiecare. Pescuitul pe Fundulea 2 este 60 lei – 12 ore si limita este de 5kg peste, dar pe care in marea majoritate il atingi.

Alte idei de evadare din Bucuresti

Mai sunt si alte locuri de iesit pe langa Bucuresti, pe care le voi povesti ulterior. In lista se afla cateva restaurante pe care vreau sa le incerc in zilele ploioase. Voi face un tur cu restaurante pe langa Bucuresti. Pentru cei pasioanti de adrenalina, pot incerca echitatie, parasutism sau un zbor cu parapanta, dar nu cred ca in afara de calarit, indraznesc momentan sa ma apropii si de altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *