La mare sau la munte? Aventura Parc, venim!

– Bai ce facem vineri? zice un prieten ceva mai devreme, intalnindu-ne in fata blocului. Pai ce sa facem, hai sa supunem la vot in seara asta si sambata dimineata ne organizam pentru o mini-vacanta de weekend. Ne adunam la terasa in mai putin de o ora aproximativ 10 persoane si incepem sa propunem. Ce optiuni avem: litoralul romanesc sau cel bulgar, la munte sau o piscina pe domeniile Greaca. Cea din urma cade, pentru ca se doreste ceva de 2 zile, cu cortul sau cazare ieftina.

Eu zic sa votam, doar ca … surpiza. 5 vrem la mare, 5 la munte. Nu avem majoritate, asa ca trebuie ca cineva din tabere sa-si schimbe parerea. Incepem sa cantarim optiunile de cazare in ambele locuri, avantajele si costurile.

Concluzia e simpla, daca dorim o iesire linistata, in care sa facem putin sport de vara, mergem la munte, daca vrem sa lenevim si sa bem bere timp de 2 zile, in care sa ne inrosim putin pielea, mergem la mare.

Decid obiectele pentru noi

Dupa mai bine de 2 ore, in care am tot discutat ce ar fi mai bine pentru toti, am decis sa mergem la munte si am stabilit si un mic traseu. Prima oprire este la cazare in Busteni, acolo unde ne si echipam pentru Aventura Parc din Brasov. Suntem incantati de ceea ce urmeaza sa facem, mai ales ca sunt disponibile 14 trasee si, excluzandu-le pe cele de copii, dorim sa le facem pe restul. Nevestele si-au ales deja 2 trasee din categoria “Verde” si 1 traseu din categoria “Albastru”. Acelasi traseu “Albastru” in facem si noi, apoi incercam unul “Rosu” si binenteles pe cel “Negru”, cel mai dificil din toata lista.

Dupa ce terminam cu Aventura Parc, urmeaza sa mergem sa vizitam Cetatea Rasnov. Eu am mai vazut-o de 2 ori in ultimii 3 ani, dar este atat de impresionanta, ca abia astept sa ajung din nou acolo. Chiar i-am provocat pe baieti la un tir cu arcul, cine iese pe ultimul loc urmand sa dea prima sticla de vin la masa de seara.

Pentru duminca am propus sa urcam la Babele, pentru a lua o gura de aer curat si a face putina miscare, dupa care sa ne oprim sa cumparam suveniruri pentru cei mici, sa mancam si sa ne orientam catre Bucuresti. Nu dorim sa prindem aglomeratie prea mare, asa ca vom pleca ceva mai devreme.

Nu stiu cum e la voi, dar eu sunt adeptul plecarilor de weekend, de multe ori spontate.

One Response
  1. Cristi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *