Google primeste o amenda de 2,7 miliarde de dolari

Nu stiu cat timp mi-ar trebui sa stau sa numar 2,7 miliarde de dolari, indiferent de bancnote, dar cu siguranta ar fi nevoie de multa rabdare. De ce zic de aceasta suma? Pentru ca Google tocmai a primit o amenda in valoare de 2,7 miliarde de dolari (mai exact 2,42 miliarde de euro) pentru ca a abuzat de pozitia dominanta si si-a promovat propriul serviciu de shopping, in dauna concurentei.

Raportarea pe care compania din Statele Unite ale Americii urmeaza sa o faca in momentul publicarii rezultatelor financiare va cuprinde si aceasta amenda, astfel incat profitul estimat in al doilea quarter al anului de 5,78 miliarde de dolari, va trebui sa fie injumatatit de aceasta amenda.

Comisarul european pentru legea concurentei a declarat ca Google a abuzat de pozitia sa dominantape piata, folosind motorul de cautare pentru promovarea propriilor servicii in dauna concurentei.

Produsul folosit de Google ca si comparator de preturi este Google Shopping, care a fost lansat in prima faza in 2004, dar care a primit aceasta denumire in anul 2013.
Aceasta amenda este cea mai mare intalnita pana acum in legea concurentei si a starnit un val de stiri la nivel global, fiind cel mai popular subiect al momentului.

Compania Alphabet, care detine concernul Google, a generat in primul quarter al anului incasari de 24,75 miliarde de dolari, din care 21,4 miliarde au venit doar din reclama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *