Fotbalul sarac intr-o tara plina de prietenii

Ce ar mai fi de zis, dupa ce vedem Croatia, o tara cu doar 4 milioane si un pic de locuitori, jucand magistral intr-un meci cu Spania, campioana mondiala si europeana. Ce ar trebui sa mai concluzionam, dupa ce vedem un meci cu Albania in care nu reusim sa avem aproape nici o ocazie de poarta. Nu stiu daca fotbalul romanesc a mai traversat o perioada atat de slaba, in care toti cei care investesc, vor sa se imbogateasca din primul an, fara sa aiba o strategie de dezvoltare, de marketing sau orice fel de strategie.
Traim in tara in care, un fost patron de club da in judecata Federatia si castiga o dauna de 200 milioane de dolari, cam de doua ori cat costa Olimpique Lyon in acest moment.

Totusi inca nu inteleg de ce nici un om de afaceri care nu s-a imbogatit prin jocuri de culise politice, nu se orienteaza catre fotbal. E o zona in care se pot face bani, dar numai si numai cu investitii inteligente si rabdare. Numai urmariti penal si condamnati conduc cluburile de varf, iar restul sunt in insolventa.

Nu cred ca avem vreo speranta pentru urmatorii 10 ani, poate doar Academia lui Hagi, care se desprinde linistita si creste tineri pe banda rulanta, fiind singura optiune pentru cei mai talentati tineri romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *