Experienta de calatorie, cu rudele

De curand, mai exact acum doua saptamani, o verisoara a mea pe care o vad odata la 10 ani, m-a sunat intr-o dimineata sa ma intrebe daca o pot ajuta si pe ea cu ceva informatii. Se hotarase sa plece la mama ei in Italia sa-i faca o vizita. Aceasta din urma este plecata de mai bine de 7 ani acolo sa lucreze si trimite toti banutii in tara pentru sot cei 2 copii ai ei, adica ai mei verisori.
Ma mir un pic inainte sa ii zic ca o voi ajuta cu mare placere, pentru ca aceasta a facut facultatea in Bucuresti, bine de fapt, s-a apucat de mai multe facultati prin Bucuresti, bucurandu-se din plin de banii pe care mamica ei ii facea. M-am mirat pentru ca nu stia cum poate ajunge in Otopeni si care sunt pasii pentru a putea pleca spre Italia. Nu ca ar fi o mare filozofie, dar e mai usor atunci cand nu misti un degetel.

aihcb1Pentru ca eu sunt un bun membru al neamului, am decis sa iau atitudine si sa am inceput sa ma interesez pentru ea. Comunicam cu ea pe chatul facebook, si s-a decis sa vina cu o zi inainte sa plece, dar sa se cazeze intr-un hotel cat mai aproape de aeroportul Otopeni. Zis si facut, dam o cautare, ne interesam dupa care. O sun, ii trimit pe facebook un link si ii spun vezi aici informatii despre cazare. Prea complicat, incepe sa-mi spuna ca ea nu cunoaste ca nu stie care e mai bun, ca daca o sa dea prea multi bani, dar daca nu or sa fie conditii bune de stat. Deja treceam din segmentul bunului simt in cel al obligatiei fata de matusa mea, care avea asa un copil minunat…

Imi zic, daca tot am facut-o sa o fac pana la capat. M-am uit un pic in lista de rezervari la hotel in Otopeni si am decis ca cea mai buna optiune sa fie Rin, asta nu pentru ca-l stiu, dar are o reputatie buna. Arunca si ea un ochi, zice ca este mulumita si ca acesta are cam ce-si doreste ea (nu stie exact ce anume), fac rezervarea si mergem mai departe.

Imi sacrific jumatate din zi pentru a o lua de la Gara de Nord, consum vreo 10 litri de benzina ca sa o duc si la hotel, apoi sa-i explic cum poate proceda in diferite situatii ce pot aparea si ce are de facut atunci cand va ajunge pe aeroport. Totusi stiind ca a pierdut aproape 3 ani prin Bucuresti si a clubarit si cheltuit niste bani buni, las un pic deoparte toate sfaturile si trec pe latura familista, urandu-i toate cele bune.

Nu am primit inca nici un multumesc, probabil nu m-am miscat destul de repede, sau cei de la hotel au avut servicii prea bune si a uitat repede de mine. Totusi eu sunt impacat cu mine ca am reusit sa dau o mana de ajutor, chiar daca aceasta nu si-a primit macar un multumesc inapoi.

 

2 Comments
  1. Bianu Gabriel
  2. ora exacta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *