De revelion mergem la Veliko Tarnovo, Bulgaria

O intrebare pe care vroiam sa o pun de ceva timp cititorilor e legata de vacanta de sarbatori din Decembrie, atunci cand petrecem Craciunul si revelionul. Daca pentru Craciun nu vreau sa stiu neaparat, pentru ca sunt foarte multi care prefera sa ramana in familie, asa cum e si la mine, pentru revelion cu cat timp inainte va faceti planurile? Eu de obicei le cam las pe ultima suta de metri, mai exact abia pe la inceputul lui Decembrie planuiesc ce urmeaza sa fac de revelion.
Totusi, anul acesta a survenit o schimbare. Soacra mea ne-a propus inca din vara sa mergem in Bulgaria de revelion toata familia si binenteles ca am spus ca mergem. Initial a fost doar o discutie pe margiea piscinei, motiv pentru care nu pot spune ca eram hotarat asupra unui lucru anume, dar nici nu doream sa o contrazic pe mama soacra, asa ca ziceam da. Acum vreo 3 saptamani am aflat si eu ca a facut deja rezervarile in Bulgaria, asa cum discutasem initial. Nu pot sa zic neaparat ca e un lucru rau, dar m-a cam luat prin surprindere, mai ales ca de data asta n-am apucat sa mai zic nimic, m-am trezit in fata faptului implinit.

Acum sa va povestesc putin de locul in care vom merge. Se numeste Veliko Tarnovo si se afla pe malul raului Iantra. Daca intereseaza pe cineva, mai este cunoscut si sub denumirea de „Orașul Țarilor”.
Pentru cei care doresc sa viziteze orasul intr-o perioada normala, fara sarbatori, trebuie sa stie ca sunt cateva atractii turistice destul de interesante, cum ar fi Sveta Gora (parc si manastire), muzeul Revival and Constituent Assembly sau monumentul Asenevtsi.

museu

sveta-gora

Trecand peste pozele cu aceste obiective turistice din Veliko Tarnovo, trebuie sa va mai spun ca pensiunea la care ne vom petrece cele 4 zile de vacanta a costat 170 lei pe noapte si include si masa de revelion, intr-un mod traditional (din cate am inteles).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *