De la obiecte personalizate la viata de corporatist

Am incercat sa fac un review asupra carierei mele si a modului in care aceasta s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Am stat si m-am gandit la fiecare etapa din viata mea, la fiecare job pe care l-am avut si la momentul in care pot spune ca am facut pasul catre joburile de top. De la director de companie pana la angajat pe un salariu mic e doar un pas, iar imaginea pe care ti-o construiesti in viata, este direct proportionala cu limita pe care o atingi.

Pe langa o multime de joburi micute de cateva saptamani, primul pe care l-am considerat cu adevarat important a fost imediat dupa ce am terminat liceul si a fost in Obor la o firma de articole promotionale, personalizate si altele. Aici a fost o intreaga poveste, in care proprietarul standului nu avea nici o idee de dezvoltare si nici nu acorda foarte mult timp afacerii, astfel incat am putut sa ma impun si sa ma ocup de el ca de propriul business. De la pixuri personalizate, tricouri personalizate, ceasuri, rame foto pana la tot felul de globulete si cani personalizate cu texte si imagini, toate au devenit foarte apreciate si micul stand a crescut permanent.
Am stat aici aproape 2 ani, perioada in care am personalizat atat de multe lucruri, incat deja era pe lista de business-uri proprii.

Pasul l-am facut totusi in corporatii, atunci cand am trecut de la zona de personalizate la pasiunea mea si anume SEO si Marketing. Aici am cunoscut o ascensiune fulminanta si ma regasesc acum la una din cele mai mari corporatii din comert online, intr-o pozitie de specialist pe Marketing.

Totusi au fost necesari ani buni de certificari si perfectionari pentru a face acest pas, dar nu regret nici o secunda timpul alocat imaginii mele si consider ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si puna pe primul loc imaginea, pentru a avea succes in cariera.

Am pastrat si cateva amintiri din toata aceasta poveste, un usb personalizat de 2GB care pe vremea aia era unul de top, dar intre timp vad ca sunt de 8, 16 si 32GB la ordinea zilei. Dar amintirea si valoarea simbolica este mai puternica decat utilitatea in sine a acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *