Cursul valutar imi influenteaza deciziile

CURS-VALUTAR-30-octombrie-2014M-am tot gandit saptamani la rand sa-mi aduc si eu cateva gadgeturi de la chinezi, dat fiind faptul ca preturile sunt cu pana la 200% mai ieftine decat daca le cumperi direct din Romania. Si m-am tot orientat catre diferite siteuri, urmarind produsele si facandu-mi o idee. Ba odata nu aveam banii necesari, ba nu am avut timp sa ma ocup de toate informatiile necesare. Acum in ultimul timp, cand eram tot mai aproape sa bag mana in buzunar, cursul valutar a inceput sa-mi joace feste. Dolarul, moneda in care se platesc importurile din China, a inceput sa creasca fulgerator. Si am tot asteptat sa-si revina, dar el tot crestea. Daca initial m-ar fi costat aproape 1500 lei, cresterea ma ducea aproape de 2000 de lei, lucru care numai era asa atractiv.
Inca nu sunt sigur ca vreau sa fac o investitie in acest sens, dar recunosc ca arunc in fiecare dimineata cate un ochi pe ecursvalutar.ro, gandindu-ma ca dolarul o sa prinda viteza si in sens invers. Nu cred inca in ideea de egalare intre dolar si euro, astfel incat tranzactiile la nivel mondial sa se faca pe aceasi plaja. Sunt mult prea multi factori care influenteaza economia lumii, incat sa cele doua monede sa nu se diferentieze.

Momentan am decis ca suma sa o investesc intr-un PC nou si se pare ca am facut o investitie destul de buna. Dar daca informatiile dintre cursul valutar vor incepe sa fie favorabile, nu exclud faptul sa bag un pic mana in buzunar si sa fac ceea ce urmaresc de ceva timp.

Totusi nu pot sa nu ma gandesc ce se intampla cu toti cei care fac import din China si la modul in care cresterea dolarului ia afectat in mod direct. In ritmul asta n-o sa mai vedem prea multe promotii la Pull&Bear sau Zara in urmatoarea perioada. Sau poate faptul ca au fost importuri masive si binenteles o crestere mare in randul cererilor de dolari a cauzat aceasta revolutie pe piata valutara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *