Lifestyle

Curatenia de toamna

Nu stiu daca este demodat sau nu, dar noi am pastrat inca aceea traditie, in care inainte de fiecare anotimp facem o mare curatenie generala in casa. Este acel weekend in care toata lumea este acasa, in care vin parintii si te ajuta cu spalatul, calcatul si curatenia. Acel moment in care schimbi garderoba de vara cu cea de toamna si in care pregatesti hainele pentru 10-20 de grade.
Este o zi in care toata lumea munceste cu spor si cu intensitate, observandu-se foarte usor asta in a doua parte a zilei, mai exact seara, cand la masa de familie toti sunt super obositi si abia reusesc sa vorbeasca, dar in care toata lumea se simte bine ca a pus umarul la curatenie si totul straluceste.

Daca pe vremuri trebuia sa spalam covoarele afara pe batator, acum lucrurile au fost ceva mai simple. Cu o cautare rapida pe Google dupa firma curatenie Bucuresti, am reusit sa rezolvam problema telefonic si cu niste costuri foarte accesibile, principalul obiectiv era serviciul de curatare mocheta, pentru a scuti ceva timp si pentru a o face intr-un mod profesionist. Cred ca au apus de mult vremurile in care scoteam mocheta afara si o luam la periat, pierzand astfel 2 ore cu mainile in detergent si apa, mai ales ca vremea nu a fost tocmai favorabila in aceasta perioada si cred ca ar fi fost destul de frig. Imi amintesc cu nostalgie cum faceam treaba asta, alaturi de parintii mei, in luni precum noiembrie sau decembrie la 3 grade afara si nu aveam nici pe naiba. Poate asa ne-am si calit si suntem asa rezistenti acum.

curatenie-de-toamna

Pe langa clasica curatenie, m-am bucurat foarte tare ca am reusit sa adun la un loc toata familia si sa luam o cina impreuna, lucru care nu se mai intamplase de foarte mult timp fara nici un eveniment, aici referindu-ma la Craciun sau de Paste, acestea fiind singurele dati cand ne adunam toata familia pana acum. Si nu am o casa extrem de mare, vorbim de un apartament cu 3 camere, dar am o familie foarte unita si saritoare.

Momentul amunzant al zilei a fost atunci cand juniorul meu, impreuna cu cele doua nepotele ale mele de 6 respectiv 10 ani, au inceput sa faca treaba. Erau la fel ca noi acum 25 de ani, foarte entuziasmati ca pot fi si ei utili si era pentru ei o distractie pe cinste. Ba duceau pungile cu gunoi, ba umpleau paharele cu suc si tot asa pana seara, atunci cand toti 3 au cazut lati la o animatie, din care nu au reusit sa vada decat primele 15-20 de minute.

Oare voi inca mai aveti o zi pentru curatenie in fiecare sezon, sau cum procedati in cazul curateniei?

 

Tagged

About Dan

Trade Marketing Specialist. Pasionat de tot ce inseamna marketing digital si bine documentat despre segmentul SEO.
View all posts by Dan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *