Cum ne asiguram bugetul lunar?

La inceputul fiecarui an, cel putin in cazul meu, imi stabilesc o limita de buget lunara si fac tot posibilul sa nu scad mai jos. Poate e putin ciudat ceea ce zic, pentru ca foarte multi dintre voi aveti un salariu fix si sumele sunt aceleasi in fiecare luna, dar pentru cei care au castigurile dinamice, influentate de diferiti factori, stabilirea unui buget este un lucru important.


Nu e usor sa n-ai o siguranta financiara lunara fixa, dar este ceva mai lejer decat in cazul unui program fix, de obicei 9-18/19. Un alt avantaj este si bugetul crescut atunci cand sacrificiile sunt mai mari. Daca stiu ca intr-o luna necesarul financiar e mai mare, fac un sacrificiu pentru a-l atinge.

Household-Budget1

Ce se intampla in lunile in care nu merge atat de bine treaba, pai mai apelam la cate un credit rapid online, mai umblam la bugetul de austeritate sau chiar lucram cu plata in avans. Dar asta nu se intampla foarte des, pentru ca fac tot posibilul sa evit.

Exista o multime de moduri prin care iti poti asigura un buget, fiind freelancer. Incepand cu cei care reusesc sa castige din blogul personal cat un salariu, pana la cei care sunt deja specializati pe anumite nise, cum ar fi grafica web sau, cum e si in cazul meu, specialist Adwords. Mai facem si content writing ocazional sau reviewuri complete. Putem incerca si afiliere, un domeniu de altfel din care se pot castiga bani destul de multi, insa necesita foarte mult timp de studiu si testing.

Si in cazul celor care sunt salariati, exista o metoda prin care acestia isi pot gasi ceva suplimentar de lucru, mai ales daca programul le-o permite. Fie ca este vorba de un job temporar sau permanent, exista multi care doresc persoane ce pot scrie articole pentru diferite siteuri, mai ales pe fashion si IT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *