Cum imi promovez blogul, tips and tricks

Dupa ce ieri va spuneam ca este foarte important sa scrii zilnic pe blog pentru a atrage cititori, astazi o sa discut putin si despre metodele prin care iti poti promova blogul, astfel incat sa aduci trafic organic (din Google).

Cum imi promovez blogul – pasul 1 (optimizarea on-page)

Este foarte important sa atingi subiecte care genereaza un volum de cautari suficient in motoarele de cautare, astfel incat, in momentul in care un articol se indexeaza bine, va genera un trafic bun.
Te sfatuiesc sa ai cel putin 1 articol/zi legat de subiectele mondele de maxim interes. Incearca o abordare a subiectului cat mai completa si cauta cautari de tip long tail (cautari compuse), pentru a primi trafic adiacent subiectului.

Asigura-te ca articolele care pot aduce trafic sunt cat mai stufoase, pline de informatii utile si complete si au in structura lor cuvintele cheie pe care doresti sa primesti traficul. Te sfatuiesc sa apelezi si la subtitluri (bolduite, subliniate, etc), pentru a evidentia cuvintele cheie pe care doresti sa le promovezi.

Foloseste taguri relevante pentru articol, dar care iti pot aduce trafic din cautari compuse.

Citeaza-ti propriile articole, in viitoarele articole pe care le scrii, folosind cuvinte cheie ce pot genera trafic (ponderea unui singur cuvand cheie/link sa nu depaseasca 40%)

Cum imi promovez blogul – pasul 2 (optimizarea off-page)

Dupa ce te-ai asigurat ca din punct de vedere on-page esti bine pozitionat, incearca sa-ti atragi cateva linkuri externe pentru subiectele tale sau pentru blog.

Exista mai multe metode prin care poti atrage linkuri.

  • posteaza pe retelele de Social Media articolele tale (Facebook, Twitter, etc). Chiar daca linkurile nu dispun de atributul do-follow, primesti value pe sintaxa.
  • comenteaza pe blogurile altora, folosind la link blogul tau (e foarte important sa dai un raspuns pertinesc, conform cu subiectul).
  • foloseste blogul tau in semnatura pe forumuri, sau adu-l in discutie atunci cand ai ocazia.

Pe langa metodele de mai sus, mai poti atrage linkuri prin calitatea articolelor pe care le scrii, imprietenindu-te cu alti bloggeri (care iti vor cita articolele in subiectele lor, asa cum vei face si tu).

Nota: Rezumand articolul de ieri, in care iti spuneam ca e important sa scrii zilnic pe blog, pentru a avea cititori, la fel de important este si pentru motoarele de cautare, care iti vor frecventa blogul pentru indexare, in functie de frecventa articolelor postate.

 

One Response
  1. Delia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *