Cum arata jocul FIFA dupa aproape 15 ani

Imi aduc aminte cu bucurie de perioada liceului, atunci cand plecam de la ore cu ai mei colegi pentru a ne juca fifa 2000. Stateam cu orele in fata calculatorului (nu ca acum ar fi altfel) si eram fascinati cat de bine poate fi facut un joc pe calculator. Jucam atat de mult, incat am reusit chiar sa castig un turneu organizat in Bucuresti.

Acum, dupa aproape 15 ani de la acele vremuri, se pare ca inca am aceasta deprindere, si imi petrec ore bune in fata fotbalului virtual, mai ales atunci cand ma intalnesc cu cativa amici pasionati si ei. Combinat cu cateva beri bune, jocul ne tine pana tarziu in noapte, chiar daca stim ca urmeaza sa mergem la birou a doua zi. Pur si simplu zboara timpul fara sa ne dam seama si se intampla de fiecare data cand ne intalnim.

Am avut si o curiozitate, am instalat fifa 2000 sa vad cum arata acum, dupa toata aceasta perioada de timp. Am reusit sa-mi dau seama cat a evoluat tehnologia, vazand diferenta dintre acel joc si fifa actual.

Trebuie sa recunosc ca in toti acesti ani care au trecut, am jucat aproape fiecare editie de fifa aparuta, singura care nu m-a atras deloc fiind editia 2010. Imi amintesc chiar ca, la editiile `08 si `09 am jucat si in liga nationala si faceam chiar si antrenamente. Intre timp jocul a devenit doar o relaxare, pe care o tratam ca atare si adaugam igredientul principal, berea.

Avand un gameplay de invidiat, reusind sa reproduca chipurile jucatorilor foarte aproape de realitate si mai ales miscarile acestora, fifa 15 este cu totul intr-o alta sfera a gaming-ului si a evolutiei acestuia. Schimbarea majora s-a produs de la fifa 14, atunci cand m-am si reintors la marea dragoste.

Cred ca aceasta pasiune pentru fifa are o stransa legatura si cu dragostea mea pentru fotbalul real, pe care l-am si practicat cativa ani buni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *