Ce televizor sa cumpar cadou bunicilor

De vreo 4 zile ma tot gandesc ce model de televizor s-ar potrivi cel mai bine unor batrani de aproape 80 de ani, care isi petrec mult timp in fata lui iarna si care il deschid doar 30-40 min vara, seara cand se uita la stiri. In primul rand ma gandesc daca merita sa cumpar unul brand in dauna unui brand ceva mai necunoscut (sau mai slab calitativ), iar a doua intrebare pe care tot mi-o pun este diagonala televizorului. Aceste doua lucruri imi influenteaza decizia.
Binenteles, prima intrebare ar fi: “Cati bani ai?”, insa nu asta e cel mai important. Binenteles ca nu ma gandesc sa le cumpar un Smart TV de 139 de centimetri. Cel mai probabil televizorul va avea 81cm, nu cred ca au nevoie de ceva mai mare si nici nu vreau sa tentez hotii satului :). La brand e discutabil, pentru ca este intradevar o diferenta de culori intre un Horizon si un Samsung, dar si o diferenta de aproape 500 lei.
M-am apucat sa ma documentez un pic ce functii sa aiba, am vazut cateva modele pe eMAG sau alte magazine online, chiar am studiat si site-uri precum tv-Review, pentru a alege un televizor cat mai bun, la un pret cat mai accesibil (normal nu?).
Am facut oarecum si un mic clasament al optiunilor si va fi influentat cel mai probabil de suma de bani pe care o voi avea la dispozitie pentru asta la inceputul lui Iulie, atunci cand urmeaza sa merg in vizita la bunici si sa le fac si cadoul. Ei au acum un tv, dar este unul foarte mic, nu stiu cat are, dar este modelul acela de bucatarie si mai are si probleme cu o mica dunga intr-un colt al ecranului.
Pe primul loc in clasament se afla Phillips, datorita faptului ca este si accesibil si un brand destul de bun. A doua optiune ar fi Samsung, mai ales dupa e am citit cateva articole de pe http://tv-review.ro/samsung/. Optiunea numarul 3 este LG, dar aici am dubii pentru ca se apropie destul de mult de pret cu Samsung, care are clar prioritate. Daca nu o sa stau foarte bine cu banii, atunci o sa ma orientez catre un model Horizon sau Star-Light, dar as prefera sa nu fiu nevoit sa fac asta.
Daca aveti vreo parere, o accept cu placere, mai ales daca stiti vre-o promotie la inceput de luna Iulie sau vre-un model care functioneaza foarte bine pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *