Ce camere de supraeghere video sa alegem

In urma cu cativa ani, sistemele de supraveghere video erau prea putin accesibile oamenilor de rand. Majoritatea acestor echipamente de monitorizare se intalneau in institutiile cu grad ridicat de securitate, in facilitati militare, banci, magazine mari sau benzinarii. Astazi, sistemele si camerele de supraveghere video sunt prezente in viata noastra de zi cu zi aproape oriunde, fie ca vorbim despre locuri publice, fie ca vorbim despre casele si apartamentele oamenilor. Acest aspect este determinat de scaderea considerabila a preturilor la nivel general pentru sisteme de supraveghere video, in ciuda imbunatatirilor tehnologice din domeniu. Expertii explica aceasta tehnica prin faptul ca aceste echipamente de securitate se “vand ca painea calda” de catre producatori, care asigura produse de calitate si care in acelasi timp reusesc sa obtina profit, dar si sa contribuie din plin la nivelul de securitate generala al societatii.

Pentru ca aparitia sistemelor de securitate la aproape orice colt de strada si in aproape orice locuinta a limitat sansele infractorilor. Sigur, interesul pare sa fie unul de nivel inalt, pentru ca securitate prin dispozitive video nu priveste doar aceasta pare infractionala a micilor pungasi care pot sustrage bunuri dintr-o anumita locatie ci si protectia impotriva actelor de ordin terorist, din ce in ce mai vizibile la nivel inalt si din ce in ce mai amenintatoare in ultimii ani. Incet, dar sigur, chiar si aceste acte vor fi mult mai usor controlabile, pentru ca echipamentele de supraveghere video au un rol important in intimidarea infractorilor si teroristilor si …dupa caz in probarea activitatii acestora.

La o scala redusa, poate cele mai mari avantaje pe care le aduc aceste echipamente le putem observa la nivel individual (per case sau apartamente) dar si in magazinele mici de cartier, unde in trecut existau numeroase incidente si furturi. Dupa 1989, aceste magazine au impanzit majoritatea oraselor, reprezentand adevarate repere ale comertului si oarecum ale democratiei instaurate in tara noastra. Oamenii liberi, proaspat evadati din comunism, gaseau la aproape orice colt ceea ce nu gasisera vreme de foarte multi ani nici macar daca aveau posibilitatea sa-si cumpere. A fost insa un prilej ideal si pentru micii infractori sa profite, iar in anii post revolutionari, aceste magazine erau in mod frecvent afectate de jafuri si altfel de incidente majore. Dupa anii 2000, cam toate aceste magazine de cartier s-au dotat insa corespunzator cu echipamente de supraveghere video. Iar rata infractionalitatii asupra acestora a scazut extrem de mult. Daca pana in anii 2000, romanii care aveau deschis un magazin de cartier aveau nesansa de a fi jefuiti o data la 17 minute, dupa anii 2000, rata de infractionalitate asupra magazinielor mici de cartier a scazut cu 64%. Un astfel de magazin dotat cu un sistem de supraveghere video este cu mult mai putin expus decat un magazin neglijat de proprietar, care nu-si instaleaza un sistem de securitate menit sa asigure monitorizarea continua a magazinului si a angajatilor.

Sistemele de supraveghere video si-au demonstrat eficacitatea asupra acestor locatii, precum si asupra altor tipuri de firme indiferent de sectorul de activitate. Iar castigul este dublu, intrucat dincolo de protectia bunurilor si mentinerea unui grad ridicat de siguranta din punct de vedere intern si extern, proprietarul se poate asigura prin montarea unui sistem de securitate ca angajatii sai isi fac treaba asa cum ar trebui sa si-o faca. Practic, un sistem de securitate devine pentru un patron de magazin sau de firma si o modalitate valoroasa de administrare cu o mai mare eficienta a afacerii sale. In mod direct sau nu, un echipament de monitorizare video devine obligatoriu pentru proprietarii unor astfel de locatii, mai ales daca activitatea firmei si valoarea ei economica sunt in crestere, pentru ca in acel moment instalarea unui sistem de securitate devine, fara indoiala, obligatorie.

Oferta este variata si proprietarii pot beneficia din plin de reducerile semnificative de preturi din ultimii ani. In urma cu 15 ani, un proprietar care dorea sa-si instaleze astfel de echipamente in magazinul sau trebuia sa apeleze cel mai probabil la piata externa si sa dispuna de un buget solid in care nu se plateau doar dispozitivele de supraveghere ci si costurile transportului de peste Ocean. Fara niciun dubiu, suma totala depasea usor 4-5000 de lei. In prezent, lucrurile sunt mult mai simple si mult mai important, costurile sunt mult mai mici. Site-uri precum rocamere.net ofera sisteme de supraveghere profesionale la preturi echilibrate pentru piata din Romania. Aceste sisteme de securitate pot face usor diferenta in favoarea utilizatorilor prin raportul calitate-pret care le insotesc.

Cu mai putin de 1000 de lei iti poti asigura locatia din toate punctele de vedere, urmand a beneficia de camere de securitate de ultima generatie care au ca scop monitorizarea efectiva 24 de ore din 24 a tot ceea ce misca in jurul locatiei tale. Spre exemplu, un kit de securitate cu patru camere video de pe site-ul supravegherevideo.com te poate costa 857 de lei si include trei camere de tip AHD cu 36 de leduri infrarosu, lentila fixa de 3.6mm si rezolutie de 1200 de linii TV, o camera de tip AHD Irdome cu 24 de leduri infrarosu, lentila fixa de 3.6 mm si rezolutie 1200 de linii TV plus un dispozitiv de inregistrare/redare/stocare Dvr ADP 304 cu HDMI si sistem propriu de operare, capabil sa suporte un hard-disk de pana la 4 Tb. Acest sistem de securitate se remarca prin calitatea camerelor de supraveghere pe distante mici si medii (minim 10 metri si maxim 30 de metri distanta de vizualizare pe timp de noapte in format Full HD) si prin performanta ireprosabila a DVR-ului ADP 304 realtime, care va ofera imagini in timp real asigurandu-va posibilitatea de a va controla sistemul de securitate de la mare distanta, indiferent unde v-ati afla.

Astfel de echipamente de supraveghere previn incidentele neplacute, controleaza si gestioneaza cu lejeritate absolut tot ceea ce se intampla in locatia dumneavoastra indiferent de momentul zilei si sunt insotite pe rocamere.net de un raport calitate-pret impresionant. Niciunul proprietar de mica afacere n-ar trebui sa-i lipseasca un astfel de echipament din locatia in care-si desfasoara activitatea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *