Ce bloguri mai merg pe net?

Pai exact, asa ma tot gandesc si eu de ceva vreme, ce bloguri sau ce site-uri mai merg in perioada asta. In ce ar fi indicat sa investesti timp si bani, sau daca nu ai bani, sa investi doar timp. Pai sunt cateva domenii care merg destul de bine, dar, asa cum se intampla mereu cand ceva merge foarte bine, apar repede foarte multi concurenti. Asa cum se intampla si in comertul offline cu farmaciile si pariurile sportive, acolo unde gasim cate o agentie aproape la fiecare bloc ce are spatii comerciale la parter.

Exact asa se intampla si pe online, acolo unde lucrurile se invart foarte mult intre site-urile/blogurile statice, in care SEO offsite este cel care aduce valoare site-ului si in care contentul este actualizat destul de rar si aici putem sa ne uitam la site-urile cu jocuri flash sau cele cu wallpapere si cele care se bazeaza extrem de mult pe content, cum sunt siteurile de stiri si informatii.

Binenteles ca o combinatie intre cele 2 moduri este cea mai eficienta, dar si cea mai costisitoare, de aceea foarte multi incearca sa-si aleaga inca de la inceputulul proiectului daca investesc mai mult timp pentru content sau pentru SEO offpage.

Desi mult mai greu de monetizat, sunt si site-urile din nisele mai warez, cum ar fi cele de filme, cele de muzica sau alte mariale de acest gen. Binenteles ca si acestea au nevoie atat de seo offpage cat si de content actualizat, dar aduc un trafic foarte mare, ce se monetizeaza foarte greu.

La indemnul unui prieten cu un proiect pe international, am analizat zilele trecute proiectele pe site-uri de movies din .com, gasind diverse site-uri precum project free tv si altele, care bat la portile unor site-uri foarte mari de filme si care sunt aproape la fel de mari ca trafic precum cinemagia sau alte site-uri autohtone, dar care si monetiezeaza ceva mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *