Cat de spatioasa sa fie camera copilului si ce tip de mobilier alegem

Atunci cand un cuplu se apropie de un moment foarte important in viata lor si anume un urmas, viata lor se schimba destul de mult. Pe langa pregatirile mentale pentru a deveni parinti, apar si pasiunile pentru achizitii, ce vor asigura tot confortul celui mic. Si totul incepe de la pregatirea camerei. Primul pas este facut cu patutul de copil. Urmeaza culorile mobilierului si modelul ce urmeaza sa fie pus in camera, desenele de pe pereti sau draperiile si chiar o saltea de joaca, pentru ca cel mic sa nu se loveasca cand va incepe sa stea in fundulet.

Incepand distractia, pornim la drum cu primul element al camerei, cel in care alegem patutul nu este unul foarte complicat. Daca nu avem rabdare pana la prima radiografie 3D, atunci cand aflam daca va fi baiat sau fata, atunci putem sa ne orientam catre un patut unisex, o culoare neutra. Totusi in cele mai multe situatii, parintii asteapta sa vada sexul copilului si aleg un model de patut care sa se potriveasca. Astfel ca, pentru fetite se merge foarte mult pe culori precum roz, portocaliu sau verde deschis si se alege chiar si un personaj animat feminin in voga. Daca este baiat, atunci culorile preferate sunt albastru sau mov si se opteaza catre personaje precum Spiderman, desene cu masini sau robotei.

Urmeaza elementele de decor, aici avand foarte multe optiuni. Exista variante de desen direct pe perete, de asemenea tot felul de tablouri cu animatii si chiar tavan florescent cu stelute. Aici cu siguranta conteaza foarte mult gustul fiecaruia in parte.

Apoi urmeaza lucrurile fine, precum perdeaua, covorul, si alte accesorii care vor umple spatiul. Totusi este indicat sa nu fie foarte aglomerata camera, astfel incat acesta sa aiba unde sa se joace si sa se plimbe, dupa ce face primii pasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *