Care sunt cele mai comune probleme la camera de poker online Pokerstars?

pariurix-mirceablog-1Am ajuns din întâmplare pe forum Pokerstars. Căutam niște turnee freeroll. Auzisem de platformă, dar nu știam că este chiar atât de meseriașă. După ce am citit postările de acolo, mi-am deschis cont și mă felicit pentru decizie.

Parafrazând sloganul „Dacă nu ești pe Facebook, nu exiști”, sunt de acord cu observația „dacă nu ai cont pe Pokerstars, nu ești jucător de poker online adevărat”. Sunt mulți români între cele 50 de milioane de jucători la nivel global. Alegerea lui Daniel Negreanu ca reprezentant în România a fost strategie de marketing excelentă.

Turnee cu număr record de participanți

Operatorul lansat în anul 2001 are la activ mai multe turnee online care au strâns peste 100.000 de jucători. Record: 225.000 de participanți, în 2013, care au plătit un buy-in de 1 dolar. Nu a fost plătită taxă de înscriere. Tot ce s-a strâns s-a dus în pot.

În ceea ce privește oferta, pe lângă jocuri cunoscute ca Hold’em, Omaha sau Omaha Hi/Lo, există multe alte tipuri de poker precum: 5 Card Omaha, 5 Card Omaha Hi/Lo, Courchevel, Courchevel Hi/Lo, Stud, Stud Hi/Lo, Razz, 5 Card Draw, 2-7 Triple Draw, 2-7 Single Draw sau Badugi. La mesele de tipul Sit&Go, poți juca și jocuri mixte precum HOSE, HORSE, Mixed Hold’em, Mixed Omaha Hi/Lo, Mixed Omaha, 8-Game, Hold’em/Omaha sau Triple Stud.

Te simți ca un VIP

Prea mult bine nu e bine. Am văzut pe forum că mulți jucători „se plâng” că nu cunosc unele tipuri de poker de pe platformă. Sunt șanse mari ca acele mese să fie mai mult goale. Lumea întreabă și mize. La mese cash, acestea început de la $0.25/$0.50 și continuă până la $200/$400. Găsești și mese de 2 persoane (Heads-up), dar și mese de 6-9 persoane. Buy-in-urile la mese Sit & Go sunt cuprinse între $1.50 și $5.000. Mizele la aceste mese pot fi fixe, pot limit sau no limit.

Am văzut că una dintre problemele frecvent ridicate de cei care joacă la Pokerstars se referă la programul VIP. Mi se pare un sistem foarte ok prin care ești motivat să devii mai bun. Ideea e simplă: cu cât joci mai mult, cu atât câștigi mai multe VIP Player Points (VPP). Cu cât ai mai multe VPP, cu atât urci în rangul VIP.

Cu cât stai mai multe luni la un nivel superior, cu atât primești recompense mai consistente. Exista cinci niveluri VIP care se resetează lunar: BronzeStar, ChromeStar, SilverStar, GoldStar și PlatiniumStar.  Cele mai înalte niveluri VIP, Supernova și Supernova Elite, se resetează anual.

Ai puncte, faci shopping

Cu cât ești mai sus în rangul VIP, cu atât câștigi mai multe Freqvent Player Points (FPP). La ce te ajută? Punctele FPP pot fi cheltuite în Magazinul VIP PokerStars pe bilete pentru turnee (atât online cât și offline), pe îmbrăcăminte, pe seturi de poker, pe electronice, pe accesorii ș.a.m.d. Jucătorii se interesează în cât timp primesc aceste produse. Răspunsurile variază de la câteva zile la o săptămână.

Una dintre nemulțumirile cel mai des semnalate în ceea ce privește camera de poker este că „jocul are întoarceri ciudate”. Când crezi că ești pe val, norocul ți se schimbă și, până la final, pierzi.

Nu-i nimic, și mâine este o zi! Dacă ești bun, câștigi pe termen lung. Apar apoi întrebările legate de suma minimă care poate fi retrasă, dar și dacă trebuie să depui ceva înainte să retragi banii făcuți din freeroll-uri. Și încă ceva: legea spune că trebuie să plătești impozit pentru veniturile obținute din jocuri de noroc. În cazul acestui joc, trebuie să declari și ce sume ai transferat altor jucători, nu numai ce ai retras.

Nu lăsa, însă, aceste mici „detalii” să îți strice bucuria de a juca. Îți urez să ai un impozit cât mai mare de plătit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *