Lifestyle

Cand sa impodobesti bradul de Craciun

Poate nu stiati, insa exista niste traditii pe care ar trebui sa le urmati faceti bradul de Craciun, mai ales daca sunteti superstitiosi.

sarbatoare ADVENT

Copacul de Craciun e o traditie foarte veche, deci nu ar trebui sa ne mire ca se practica pana si pe vremea Imperiului Roman. Oamenii pe atunci puneau si decorau bradul in Ajunul Craciunului, insa cu trecerea timpului acea data a ajuns sa se respecte tot mai putin, mai ales de cand avem la dispozitie brazi artificiali ieftini care nu se altereaza chiar daca ii lasam 1-2 luni decorati.

Cand il impodobesti?

Catolicii decoreaza de obicei bradul la inceputul Sarbatorii de Advent, care anul acesta incepe pe 3 Decembrie.

Americanii o fac imediat dupa Ziua Recunostintei, care marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna, iar anul acesta va pica pe 23 Noiembrie. E o adevarata traditie la ei, multa lume adunandu-se in pietele oraselor pentru a asista la aprinderea luminilor. O traditie care a inceput incet sa se infiltreze si la noi, cel putin in orasele mai mari.

In lipsa unui brad artificial, data decorarii e foarte important sa nu fie prea devreme, altfel s-ar putea ca bradul sa se uste pana la Craciun. Insa un brad proaspat taiat ar trebui sa fie inca verde dupa 3-4 saptamani, daca chiar vreti sa il achizitionati atat de repede.

Dupa sarbatori

Desfacerea bradului ar trebui sa se faca pana in a 12-a zi de Craciun, care pica intotdeauna pe 6 Ianuarie. Aceasta data incheie oficial sezonul sarbatorilor si reprezinta ziua in care Cei Trei Crai de la Rasarit l-au vizitat pe pruncul Isus in Betleem.

Pastrarea bradului peste aceasta data e considerat de rau augur. Legenda spune ca pe perioada sarbatorilor in copacii verzi isi fac salas spiritele padurii, insa dupa aceasta data ele trebuie eliberate din nou in natura. Daca acest lucru nu se intampla, plantele nu vor mai creste cand vine Primavara, ducand la recolte sarace. Astfel se face ca multi dau jos bradul inainte de 6 Ianuarie pentru a evita atragerea ghinionului.

O alta superstitie sugereaza ca bradul ar trebui dat jos inainte de Anul Nou, altfel se trece in noul an cu tot cu problemele din anul precedent. E curios ca aceste traditii au ajuns sa se pastreze chiar daca tot mai multa lume a trecut acum pe brazi artificiali.

Voi ce superstitii urmati cand e vorba de bradul de Craciun?

About Dan

Trade Marketing Specialist. Pasionat de tot ce inseamna marketing digital si bine documentat despre segmentul SEO.
View all posts by Dan →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *