Am gasit o discheta cu Mario de Terminator

Nu stiu daca va mai aduceti aminte de jocurile pe televizor Terminator, care costau aproximativ 100,000 de lei vechi prin anii 2000 si care erau la mare cautare pe atunci. Cred ca aproape fiecare dintre prietenii mei aveau un astfel de joc. Imi aduc aminte ca si batranul meu se baga la impuscat niste rate (cred ca Duck Hunt se numea jocul) si mai era atras de jocurile olimpice.

Totusi, oricat de mult ne placeau toate celelalte jocuri, Mario era in top. Petreceam ore multe jucand Mario cu prietenii. Aflasem toate scurtaturile din joc, stiam fiecare stagiu ce secrete are si care erau pasii pe care trebuia sa-i faci pentru a trece de fiecare boss. Am petrecut multe nopti in fata televizorului, cautand cele mai bune solutii pentru lista de jocuri cu Super Mario pe care o aveam pe o discheta cu 9999 de jocuri. Tin minte si acum ca era o versiune denumita Mario M, care iti permitea sa sari pana in afara hartii.

99999-1

Tot de pe dischetele de atunci mai gaseam Tanks, un joc ce mergea in 2 playeri in acelasi timp si care ne tinea ocupati atunci cand ne saturam de Mario sau de Chicken Inviders (parca asa se numea jocul ala in care trageai in niste pasarici ce coborau de sus).

In scurt timp au aparut jocuri foarte interesante, primul dintre ele fiind Darkman, o discheta pe care cred ca o am si acum daca o caut prin “arhiva”. A urmat Batman si Flash, de asemenea foarte captivant pentru ca puteai sa-l joci la dublu si ne strangeam cate 4 baieti si jucam pe echipe joc cu joc.

Am incercat sa le vad pe cele care se joaca acum, in 2017, din categoria Mario si trebuie sa recunosc ca sunt destul de patratele dar in acelasi timp extrem de amuzante. Probabil acum cand le comparam cu Hearthstone, Dota 2 sau PUBG, e de inteles. Tehnologia a evoluat extrem de mult si ne aducem aminte cu nostalgie de fiecare etapa a evolutiei jocurilor, asa cum a inceput acum mai bine de 20 de ani si in Romania si care a ajuns la nivel de eSports in 2017, cand premiul de la International-ul de Dota 2 a fost de aproape 20 milioane de dolari, mai mult decat turneul de tenis de la US Open.

Sper ca in cel mai scurt timp sa vedem la noi in tara si o federatie de eSports, sa existe un campionat de Mario Cart si orice altceva reuseste sa aduca in fata monitoarelor atatia pasionati de jocuri din toate categoriile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *